9
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

HS SKENER: Partizanovi prvi meci ubojiti, Zvezdini za sada ćorci… (ANKETA)

Objavljeno: 09.08.19 u 14:30

Crvena zvezda i Partizan su do sada bili veoma aktivni u prelaznom roku, a ako se po jutru dan poznaje, tim iz Humske ja za sada odradio bolji posao.

Devet pojačanja je ovog leta stiglo u Humsku, a posle svega pet odigranih mečeva za pojedince se može reći da su za sada pogodak, s tim da bi uskoro mogli da dobiju i onaj ‘prefiks’ pun. Kada to kažemo pre svega mislimo na napadača Umara Sadika.

Nigerijac je u Partizan stigao kao pozajmljeni fudbaler Rome i na pet utakmica za crno-bele dva puta je zatresao mrežu protivnika. Jednom u prvenstvu protiv Mačve i drugi put juče protiv Malatije za vođstvo od 1:0. Ono što još više raduje jeste dobra saradnja sa Sejdubom Sumom, koji se bukvalno može svrstati kao pojačanje posle povratka sa pozajmice u Izraelu.

Takođe, već na prvom 45-minutnom debiju navijače crno-belih je oduševio Takuma Asano. Japanac je sa četom Save Miloševića odradio svega nekoliko treninga, a onda je protiv Malatije pogodio za 2:0, a može mu se upisati i asistencija kod penala, jer je posle njegovog centaršuta defanzivac turskog tima igrao rukom i skrivio penal. Japanac je mogao da postigne još bar gol, te nema sumnje da je imao debi iz snova i da je na dobrom putu da postane ljubimac ‘Grobara’, kao što je to bio Leonardo da Silva Souza.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Treće pojačanje koje je pokazalo da bi moglo da unapredi igru Partizana je Aleksandar Lutovac. Mladi reprezentativac Srbije je odigrao odlično na debiju protiv Mačve i već ‘upisao’ jednu asistenciju. Nepoznanice svakako ostaju Dominik Dinga čiji se debi čeka, Rajko Brežančić koji još uvek nije u formi kakvu želi Savo Milošević, a pred dokazivanjem su još Igor Vujačić i Periša Pešukić. Pravo pojačanje za Partizan je i povratnik Ognjen Ožegović, dok se od Petra Gigića tek čeka debi.

Crvena zvezda je ovog leta dovela sedam pojačanja. Ali, ona se ne mogu baš pohvaliti nekim velikim učinkom. Najviše je do sada pokazao Miloš Degenek, povratnik iz Saudijske Arabije doneo je sigurnost odbrani crveno-belih, odličan je bio protiv Kopenhagena, odradio je i zavidan zadatak u duelu sa Radničkim iz Niša u Superligi Srbije kada je igrao desnog beka. Sve ostale novajlije su i dalje velika zagonetka…

Tomane je došao kao najskuplje pojačanje iz Portugalije, ali se već na prvim treninzima povredio. Mesec dana je u Beogradu, ali još uvek nije odigrao nijedan meč. Što bi se administrator fejsbuk stranice ‘Dnevna doza prosečnog zvezdaša’ našalio, ‘Delije’ ne znaju da li ovaj momak uopšte postoji.

Foto: FK Crvena zvezda

Po zvučnosti drugo ime koje je stiglo ovog leta na ‘Marakanu’ je Hose Kanjas. Odigrao je do sada četiri ne cela meča za crveno-bele, ali je prvi utisak veoma tanak. Siguran na lopti, ali za poziciju na kojoj igra (zadnji vezni) slab defanzivno. Možda je Špancu potrebno vreme, ali ga posle povrede Branka Jovičića on nema.

Žander Santana je do sada odigrao 187 minuta kao levi bek Crvene zvezde i utisak nije loš, ali je daleko od dobrog. Brazilac je polazao da može biti veoma opasan ofanzivno, ali protiv Kopenhagena i problem u odbrani. Utisak je da je on morao pre da reši situaciju izbijanjem lopte, ali je na kraju Dušan Jovančić skrivio penal.

FOTO: FK Crvena zvezda

Radovan Pankov dobio je šansu protiv Radničkog iz Niša, odradio maskimalno dobro meč, ali se potom preselio na klupu. Malo za oceniti, ali nije bilo loše ono što smo videli. Tu je treći golman Nikola Vasiljević koji još nije dobio šansu, baš kao i mlado pojačanje iz Rada Njegoš Petorvić.

Prvi utisak je da je Partizan za sada bolje pazario, ali vremena za neki jači utisak još uvek ima…

Ko je do sada bolje pazario?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

9 Komentara

  1. Komentar toliko preuranjen . Danas je 9.8.2019 , sezona na pocetku …Milojevic ima oformljenu ekipu koja je rivala ostavila na -30 ako je neko zaboravio …uz to stroge principe koji traze period adaptacije i naravno ulazak u formu kroz utakmice . Milosevic nema sta da izgubi , a tada se lakse rizikuje . Moje misljenje da ce u ovoj postavi Partizan imati mnogo problema protiv bunkerasa na Srbskim livadama

    0
    0
    Odgovori
    • Опрости али да те исправим. Није Милоје оставио Партизан на -30, него управа, тренери и лоши играчи Партизана. То што је Милоје оставио Партизана су показали дербији против, управо тог тако лошег, Партизана. Дакле, тренер године је више због лоших противника него због себе сама.

      0
      0
      Odgovori
  2. @Brat od stica Boticu pa zar ti prosli nick nije bio Zvezdas na vesti o najavi sa Mladost , pa ti se gubis najstrasnije

    0
    0
    Odgovori
  3. Brat od strica Dejana Anđusa je jedan bot koji je placen da botuje, poznato je da koristi jedne te iste recenice i krade tudja imena.Ignorisite dalabu

    0
    0
    Odgovori
    • Stereotipne banalizovane reči, tipične za provincijalni duh sa poremećenim sistemom vrednosti! Ti si zadužen za praćenje i opservaciju po portalima onih koji imaju drugačije mišljenje koje izlazi iz konteksta I ne slaže se sa blamažom epohalnih razmera koju priređuje interesna grupa koja vodi Zvezdu. Želim da ovom vašarskom opsenaru koji se krije iza lažnog pseudonima “Zvezdaš”, pojasnim da je pojam “kapitalac” prvi lansirao bivši sprotski direktor Zvezde izvesni Blaža Raosavljević a što se tiče pojma “trener godine” ovo zvučno priznanje je Milojević dobio od FSS u decembru 2018.g. Milojević je dobio ovo zvučno priznanje za “uspehe” u grupnoj fazi LŠ, gde je Zvezda zauzela poslednje mesto sa katastrofalnom gol razlikom od 5:17, uz hit komedije od igara sa “parkiranim zglobnjakom”!

      0
      0
      Odgovori
  4. Nije poenta u pojačanjima, ali je činjenica da je Zvezdina skauting služba (ako uopšte i postoji) veoma lose odradila svoj posao sa stranim “kapitalcima”, uostalom kao i do sada! Poenta je u hrabrosti trenera Partizana i Zvezde! Dok njihov trener Milošević pokazuje hrabrost i znanje, dotle naš ”trener godine” pokazuje kukavičluk i neznanje! Partizan i Zvezda su imali identičan rezultat posle prvog poluvremena od po 1:0, ali razlika je u klasi trenera i njihovom shvatanju fudbala! Dok je naš “trener godine” poznata kukavica u trenerskom svetu i odlučio se da igra modifikovani bunker na svom terenu protiv nedoraslih Danaca, dotle se Milošević nije prepao i njegov tim je u drugom poluvremenu igrao krajnje ofanzivno! Epilog se zna! O kukavičluku “trenera godine” u vezi mladih igrača Zvezde i hrabrosti Miloševića po istom pitanju, suvišno je razgovarati!

    0
    0
    Odgovori
    • Unistio ti zadnjih dve godine Milojevic zar ne? Botino jedna jedne te iste fraze koristis, a to su „kapitalac“ „trener godine“ pazi molim te nedorasli Danci??? Pa ti si botu totalno poludeo

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter