2
Evropske lige

OVO NISTE DO SADA VIDELI: Argentincu propao transfer u Mančester zbog banalnog razloga!

Objavljeno: 08.08.19 u 18:40

Zbog jednog banalnog razloga Paulo Dibala ove sezone ima poteškoća da završi transfer.

Iako se u prethodnim nedeljama njegovo ime vezivalo za transfer u Englesku, tačnije Mančester Junajted, lik i delo samog Argentinca sprečavaju ga da ostvari transfer, zbunjeni ste?

Evo o čemu se radi. Problem kod Dibale leži u tome što on nije jedini vlasnik prava na svoj lik i delo, već je većinski vlasnik agencija Star Image Limited sa Malte. Agencija je ‘image rights’ tražila oko 14,5 miliona evra. Ni Juventus, a ni Mančester ne žele da plate pravo na lik i delo igrača.

Paulo Dybala

Dibala je prava na svoj lik i delo prodao nekadašnjem agentu, koji ih je nakon toga prodao pomenutoj kompaniji, a manjinski vlasnik je sam fudbaler. Što je fudbaler veće ime to su i prava vrednija. Primera radi, prava na lik i delo Leonela Mesija vrede 106 miliona evra.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gostujući dresovi Juventusa i PSG! Nama su TOP! 🌪💪 #Juventus #PSG #Ronaldo #Dybala #Neymar #Mbappe

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Problem kod Dibale leži u tome što on, za razliku od Mesija nije jedini vlasnik, već je većinski vlasnik agencija sa Malte. U skladu sa time treća strana može složio se fudbaler ili ne da diktira uslove transfera i potražuje obeštećenje na osnovu lika i dela.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter