0
Domaći fudbal

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

KVAL. ZA LE: Preporođeni Suma vodio Partizan do pobede, Asano odličan u debiju (VIDEO)

Objavljeno: 08.08.19 u 22:57

Fudbaleri Partizana prikazali su odličnu partiju protiv Malatije u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.
Crno-beli su poveli u četvrtom minutu golom Sadika, a u nastavku su napadali, ipak, najviše zahvaljujući golmanu gostiju do kraja poluvremena nije bilo promena. Ulaskom novajlije Takuma Asana Partizan je zaigrao za nivo kvalitetnije. Asano je golom u 69. minutu uspeo da opravda epitet velikog pojačanja i uveća predost crno-belih. Ipak, kapiten Malatije Čebaka uspeo je da umanji na 2:1, a sa bele tačke u 90. minutu postavio je Sejdub Suma konačnih 3:1. 

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

Nije moglo bolje da počne po Partizan Sjajni Sejduba Suma je vešto prihvatio loptu grudima, pored igrača Malatije koji se okliznuo, a onda je brzo kroz noge dodao loptu Sadiku – koji pogađa praznu mrežu! Tri minuta kasnije Čalali je izašao pred Stojkovića, ali je čuvar mreže domaćina odlično reagovao. Posle nekoliko minuta tokom kojih se igralo na polovini Partizana, Suma ponovo sjajno vara igrače Malatije i dolazi u poziciju za šut, prošla je lopta pored nekoliko igrača, bio je to slab udarac. U 20. minutu je Sadik pokušao da se revanšira i uposli Sumu, ali je njegov udarac blokirao neko od defanzivaca.

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

Igrao se 25. minut kada je Tošić odlično pronašao Sumu kroz sredinu terena. Fudbaler iz Gvineje ostao je na desetak metara od gola, oprobao je udarac ali je Farnoloe ušao u udarac i sprečio crno-bele da dupliraju prednost. Deset minuta kasnije jalcin je probao sa 25 metara udaljenosti da iznenadi Stojkovića, ali je golman crno-belih odlično reagovao. Partizan je u poslednjim minutima imao inicijativu, Sadik je poslao do Tošića u 44. minutu, a vezista je sa dvadesetak metara šutirao tik iznad gola.

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

Dočekali su navijači Partizana da u drugom poluvremenu vide na delu Takumu Asana. Japanac je na teren ušao umesto mladog Stevanovića koji je u prvom poluvremenu dobio žuti karton. Partizan je imao veliku priliku u 54. minutu. Pavlović je oduzeo loptu vezistima Malatije, Sadik je poslao loptu u prazno za Sumu, igrač Partizana izašao je sam pred golmana, ali nije uspeo da ga savlada, Farnole je po drugi put protiv Sume izašao kao pobednik. Četiri minuta kasnije Tore je mogao da kazni promašaj Partizana, a lopta je udarila u stativu, do odbitka je pokušao da dođe Giljerme, ali mu je lopta pobegla. Suma je pokušao da proigra Asana, uspeo je Japanac da izađe sam ispred golmana, ali je ponovo Farnole uspeo da skine zicer crno-belih.

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

U 69. minutu uspeo je da zatrese mrežu novajlija Asano. Izašao je jedan na jedan sa golmanom Malatije, precizno i jako poslao loptu u levi ugao. Brzopleto su reagovali Tošić i Suma u 73. minutu. Asano je imao novu šansu u 69. minutu, ali je uspeo da reaguje Farnole. Nakon kornera kapiten Čebake uspeo je u 73. minutu da nadvisi domaće defanzivce i glavom pošalje loptu u mrežu. Čebake je igrao rukom, a Suma u 90. minutu uspeva da postavi 3:1.  Revanš je na programu naredne nedelje u Turskoj. 

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Stevanović (od 46. Asano), Zdjelar, Šćekić, Tošić – Suma – Sadik.

MALATIJA: Farnole – Čebake, Mina, Akbaš, Kaš – Jalcin – Bifuma (od 46. Tore), Čagiran, Šalali, Fofana – Jahović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter