0
Evrokupovi

‘UDARNA IGLA’ MALATIJE: Već sam tresao mrežu Stojkovića, opasni su Suma i Tošić, ali mi smo bolji!

Objavljeno: 07.08.19 u 10:47

Najbolji igrač Malatije uveren je da su Turci bolji tim od Partizan i da će to pokazati u dvomeču u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Adis Jahović bio je strelac odlučujućeg gola u dvomeču protiv Olimpije, jer je u 77. minutu revanša u Ljubljani presudio ‘Zmajčekima’ i trasirao put Malatiji ka dvomeču sa Partizanom.

– Predviđam dve baš dobre utakmice. U Beogradu će biti teško, Partizan ima interesantne igrače, opasni su Tošić i Suma i trebalo bi da obratimo pažnju na njih dvojicu. Jedina prednost Partizana za ovaj meč su domaći teren i navijači, koji svakako daju vetar u leđa i mogu mnogo da utiču na rezultat. Međutim, mislim da imamo bolji kvalitet igrača od njih. Dolazimo da ostvarimo dobar rezultat i onda u Turskoj da napravimo sve kako treba, jer stvarno smatram da imamo bolji tim – rekao je Jahović u intervjuu za ‘Novosti’.

– Turski navijači su takođe veliki fanatici, atmosferu kao što će, očekujem biti u Beogradu, doživeo sam gostujući Galatasaraju, Bešiktašu, Fenerbahčeu, Trabzonu… Publika neće uticati loše na naš tim. Ako se dogodi taj negativan uticaj, onda nas čeka baš teška utakmica.

Kratko je opisao stil igre turskog predstavnika.

– Igramo ofanzivno, ali kompaktno. Ne srljamo napred, pomeramo se svi po linijama. Imamo dobar sistem koji forsira trener Jalčin, a dobro mi je poznat jer sam sa njim radio dve godine u Konji. Ipak, o taktici odlučuje trener, ja mogu samo da kažem da će biti veoma interesantan dvomeč.

Jahović će svoje duele voditi najviše sa mladim Strahinjom Pavlovićem i prekaljenim Bojanom Ostojićem.

– Kad pričamo o Pavloviću i Ostojiću, to je nezgodan spoj za napadača. Mladi štoper se dokazuje, a ovaj drugi igra na iskustvo. Ali, dovoljno sam toga prošao u karijeri, uradiću sve što se od mene očekuje da napravimo pozitivan rezultat i onda u Turskoj, pred našim navijačima, obezbedimo prolaz u plej-of Lige Evrope – poručio je Adis Jahović.

Na kraju je podsetio da je u utakmici između Srbije i Makedonije u Jagodini 2013. godine savladao Vladimira Stojkovića.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter