0
Evrokupovi

KVALFIKACIJE ZA LŠ: Olimpijakos utišao Istanbul, LASK napravio iznenađenje večeri (VIDEO)

Objavljeno: 07.08.19 u 22:20

Odigrani su svi mečevi trećeg kola kvlafikacija za Ligu šampiona, a danas je bilo veče iznenađenja i senzacija.

Na pet mečeva čak tri puta su slavili gosti i velikim korakom se približili plasmanu u plej-of za Ligu šampiona.

KRASNODAR – PORTO 0:1

‘Zmajevi’ su utišali ‘svemirski brod’ u Krasnodaru. Sasvim zasluženo nekadašnji šampion Evrope slavio je u Rusiji. Ređale su se šanse pred golom Safanova, a pravo je čudo kako Marega, Soareš i Korona nisu postigli golove.

‘Crne bikove’ je nokautirao golom u 89. minutu Oliveria evrogolom iz slobodnog udarca. Samo deset minuta ranije je Kabelja sa druge strane pogodio prečku. Porto kući ide sa golom prednosti. Uroš Spajić odigrao je svih 90 minuta za Krasnodar.

BAŠAKŠEHIR – OLIMPIJAKOS 0:1

Džaba Turcima svi novci ovog sveta, Robinjo i drugari Ligu šampiona verovatno videti neće. Bosanac Edin Višća promašivao je večeras u Istanbulu, a Grci su u 53. minutu na asistenciju Valbuene i udarac glavom Masurasa poveli sa 1:0.

Bašakšehir je do izjednačenja mogao u 93. minutu, ali je Višćin šut sa penala odbranio Žoze Sa. Revanš na ‘Karaiskakiju’ je za sedam dana.

BAZEL – LASK LINC 1:2

Senzacija u Bazelu. Švajcarci su u prošlom kolu kvalfikacija izbacili PSV, a sada im je lekciju očitao drugi tim Austrije. Šok je usledio u 50. minutu kada je posle kornera Mihorla, glavom mrežu pogodio Trojner.

Muk na ‘Sent Jakobsu’ usledio je u 82. minutu. Tete je upsolio Klausa, ovaj šutirao sa distance, lopta pogodila defanzivca Bazela i završila u mreži – 0:2. Čast Bazela spasio je Zufi golom u 87. minutu.

KLUŽ – SELTIK 1:1

Odoše Škoti kući pevajući. Utakmica ‘mrtva’ da onaj ko je gledao bolje da je ugasio TV prijemnike. ‘Kelti’ su došli po gol, dali ga i završili utakmicu.

Kluž je poveo golom u 28. minutu kada je Deak sjajno uposlio Rondona, a ovaj pogodio za 1:0. Radost domaćih navijača trajala je devet minuta, desni bek Seltika uposlio je Foresta, ovaj se namestio sa distance i slabijom levom nogom pogodio za 1:1.

MARIBOR – ROZENBORG 1:3

Ako je neko završio posao kada je reč o plasmanu u plej-of Lige šampiona, onda je to Rozenborg. Šampion Norveške bio je nemilosrdan u Sloveniji.

Tim iz Trondhajma do vođstva je doveo Soderlund evrogolom iz slobodnog udarca u 50. minutu. Iskusni napadač je isto uradio u 64. minutu kada mu je centrirao Asen. Legendarni Tavareš je Mariboru doneo 1:2, ali je tačku na šampiona Slovenije stavio Jensen golom u 71. minutu.

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE – 3. KOLO (PRVI MEČEVI):

Utorak

PAOK – Ajaks 2:2 (2:1)
/Akpom 32, Matos 39 – Janulis 10, Huntelar 57/

APOEL – Karabag 1:2 (0:1)
/Merkis 95 – Madatov 54, Gej 69/

Dinamo Zagreb – Ferencvaroš 1:1 (1:0)
/Olmo 7 – Siger 59/

Klub Briž – Dinamo Kijev 1:0 (1:0)
/Vanaken 37pen/

Crvena zvezda – Kopenhagen 1:1 (1:0)
/Pavkov 44 – Vind 84 p/

Sreda

Krasnodar – Porto 0:1 (0:0)
/Oliveira 89/

Bašakšehir – Olimpijakos 0:1 (0:0)
/Masuras 53/

Kluž – Seltik 1:1 (1:1)
(Rondon 28 – Forest 37)

Bazel – LASK Linc 1:2 (0:0)
(Zufi 87 – Trojner 50, Klaus 82)

Maribor – Rozenborg 1:3 (0:0)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter