3
Domaći fudbal

FS SRBIJE OPET MENJA: Nova pravila od sledeće sezone u Prvoj ligi Srbije… (ANKETA)

Objavljeno: 07.08.19 u 17:30

Ove sezone već su izmenjena neka pravila, a sledeće godine bi moglo da dođe do povećanja borja klubova.

Iz godine u godinu FS Srbije menja pravila kada je reč o Superligi Srbije i Prvoj ligi Srbije. U ‘eliti’ je ove godine ukinuta podela bodova, a u drugom po rangu takmičenja napravljeno ih je nekoliko.

Takođe je ukinuta podela bodova pred plej-of, ali je ukinut i drugi plej-of čiji je pobednik (Inđija) prošle sezone igrao baraž protiv 14. plasiranog iz Superlige Srbije (Dinamo Vranje). Ove godine će se timovi u jednom plej-ofu bez podele bodova boriti za direktan plasman u Superligu Srbije (1. i 2. na tabeli), dok će 3. i 4. igrati baraž sa 13. i 14. u Superligi Srbije. To znači da bi pola plej-auta za Superligu Srbije moglo da ispadne u niži rang takmičenja.

FS Srbije danas je doneo novu odluku po kojoj će od sezone 2020/2021 Prva liga Srbije brojati čak 20 klubova. Ta odluka je obrazložena kao želja da se ravnomerno razvija fudbal u svim krajevima Srbije. To znači najverovatnije da niko ne bi ispao ove sezone u treću ligu, već da bi je pojačali šampioni iz četiri regiona Srpske lige. Odluka će biti doneta do 1. marta naredne godine.

Takođe, dato je vreme i klubovima iz Prve lige Srbije i trećeg ranga našeg fudbala (Srpska liga Beograd, Zapad, Istok i Vojvodina) da se prijave za licencu – sve do 31. januara 2020. godine – u skladu sa pravilnikom o licenciranju.

Koga biste voleli iz Prve lige Srbije da vidite u Superligi Srbije?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

 

0
0

3 Komentara

  1. Mozda da istocna srbija dobijevjednog predstavnika kao na primer Bor,mogli bi kinezi malo da se otvore,ili mozda Zajecar…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter