0
Evropske lige

FOTO: Twitter/Printscreen

KOMJUNITI ŠILD: Sitiju prvi trofej i to posle penala (VIDEO)

Objavljeno: 04.08.19 u 18:53

Sezona u ‘elitnom’ rangu Engleske danas je zvanično otvorena utakmicom Super kupa u kom je Mančester siti posle penala sa 5:4 pobedio Liverpul.

Novi spektakl na ‘Vembliju’ u režiji ‘građana’ i ‘redsa’. Na kraju po navici iz prošle sezone slavio je Mančester siti i osvojio prvi trofej ove sezone.

Meč u Londonu otvorio je Siti šansom, ali je asistencija Sterlinga propala posle promašaja Sanea. Samo četiri minuta kasnije uzvratio je Salah, ali je njegov šut završio pored stative.

Mančester siti je poveo u 12. minutu kada je Zinčenko sjajno spustio dugu loptu sa levog boka u kazneni prostor, Silva je još lepše vratio u peterac, a Sterling pogodio za 1:0. Reprezentativac Engleske je samo pet minuta kasnije mogao do drugog gola, ali je njegov udarac zaustavio Alison.

Prva dva minuta drugog dela igre obeležili su fudbaleri Mančester sitija. Prvo je šut Silve završio preko gola, a potom i Sterlinga pored gola. Liverpul je najbliži izjednačenju bio u 57. minutu kada je Van Dajk pogodio stativu. Samo minut kasnije je šutirao Salah, ali pored gola.

‘Redsi’ su izjednačili u 77. minutu kada je posle slobodnog udarca Van Dajk vratio loptu u peterac, a tamo se najbolje snašao Matip za 1:1.

Do kraja utakmice Liverpul je imao još pet šansi. Prvo je zapretio Keita u 83. minutu, ali je Bravo bio na mestu. Samo pet minuta kasnije Salah je šutirao iz kaznenog prostora, ali je Bravo ponovo intervenisao. Egipćanin je imao još dve šanse, ali oba puta u nadoknadi vremena nije uspeo da savlada sjajnog Brava. Čileanac je polsednji put razočarao navijače Liverpula u 94. minutu kada je ‘skinuo’ udarac Šaćirija.

Pobednika su odlučili penali, Bravo je odbranio šut Vajnalduma, dok su sa druge strane svi bili precizni, Mančester sitiju su trofej doneli Gundogan, Silva, Foden, Zinčenko i Gabrijel Žezus.

LIVERPUL – MANČESTER SITI

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter