Sve snage u Kopenhagenu su okrenuli ka crveno-belima, plasman u plej-of Lige šampiona je prvi cilj ove sezone.

Za razliku od Crvene zvezde, Kopenhagen će danas odigrati redovono kolo danske lige. Ipak, u prestonici Danske sve je podređeno dvoboju sa šampionom Srbije. Na terenu po papiru favorit je Kopenhagen, ali na tribinama je Crvena zvezda.


Trener Stale Solbaken istakao je da je najveći adut Crvene zvezde, pogotovo u Beogradu, publika. Isusni strateg zna šta čeka Kopenhagen na stadionu ‘Rajko Mitić’, a želja mu je da pobedu na tribinama odnese na ‘Parkenu’, sedam dana posle meča u Beogradu.

– Mislim da je podrška publike bila izuzetno snažna. Prvo protiv Arhusa gde je bilo 16.000 gledalaca, a potom i protiv Nju Sejntsa, koji na prvi pogled nije atraktivan protivnik. To pokazuje da smo i na tom frontu spremni za Crvenu zvezdi. Podrška i energija koju možemo da stvorimo zajedno sa našim navijačima mogu biti presudni za uspeh u ova dva meča – rekao je Slobaken.

Ipak, Danci moraju biti svesni da ih i na ‘Parkenu’ sigurno čeka nekoliko hiljada ‘Delija’, što iz Srbije, što iz Nemačke, što iz skandinavskih zemalja.