0
Evrokupovi

FOTO: HOTSPORT

VESELINOVIĆ: Tedić je sedam dana pod temperaturom, cena nekih igrača će biti mnogo veća od očekivane

Objavljeno: 31.07.19 u 23:38

Trener Čukaričkog izjavio je posle eliminacije od Moldea da je iskustvo najveća stvar koju njegovi mladi igrači mogu da dobiju iz ovakvih duela.

‘Brđani’ su posle 0:0 u prvom meču u Norveškoj, večeras izgubili sa 3:1 na svom terenu i ipak je eliminisan od kvalitetnijeg rivala.

– Čestitam Moldeu na zasluženom prolazu dalje. Bili su bolji. Čestitam i mojim momcima na svemu što su uradili za sebe i klub u ovoj letnjoj epizodi. Igrali smo protiv kvalitetnijeg protivnika. Ovo će nam biti veliko iskustvo za dalje. Utakmica je počela kako smo želeli, ali se sve i završilo u uvodnih par minuta. Kako smo u prvoj utakmici imali dozu sreće, tako je sada ponestalo posle rikošeta pri prvom golu. Naše ambicije i želje su bile velike, ali je nekada stvarnost surova. Stvarnost je takva da nemate vremena ni za tugovanje ni za radovanje. Moramo što pre da se resetujemo i vratimo na pravi put – rekao je Aleksandar Veselinović na konferenciji za medije posle meča.

Zašto je bilo toliko straha i grča u igri?

– Jedina prava škola u životu je iskustvo. Bez obzira kako se pripremate, kada imate 19 godina to morate da osetite. Posle prvog gola se nismo oporavili, oborili su ritam i čekali narednu priliku da nas kazne.

Da li će biti pojačanja u igračkom kadru?

– Postoji svakodnevna komunikacija i pravimo planove. Probaćemo da reagujemo na sve nepredviđene situacije. Imamo neke planove oko toga. Gubimo kvalitetne igrače i želimo da damo priliku deci. Cena ovih igraca će za godinu dana biti i veća od one koja se licitira za neke igrače. Ne želim da tražim alibi, ali je Tedić prethodnih sedam dana bio pod temperaturom, a morao je da igra jer nismo imali zamenu na toj poziciji. Svaka čast momku od 19 godina na svemu što je izdržao – poručio je Veselinović.

FOTO: HOTSPORT

Trener Moldea Erling Mu je posle meča istakao da je sve proteklo baš onako kako su on i saradnici pretpostavili.

– Čukarički je dobra ekipa, imali su sansu na startu koju nisu iskoristili. Posle toga smo ni postigli gol i utakmicu okrenuli u nasu korist. Preuzeli smo kasnije kontrolu, pogodili jos dva puta i mislim da smo potpuno zasluzeno pobedili.

Da li su igrači Moldea bili bolji nego u prvoj utakmici?

– U prvom poluvremenu u Norveškoj smo bili dominantni, dok je drugo bilo izjednačeno. Mislim da smo danas tokom svih 90 minuta bili bolji u odnosu na prvu utakmicu.

Posle prvog meča imao je komentar da Molde sto posto ide dalje.

– Ta izjava je proizvod moje gluposti. Smatram da je Čukarički veoma dobar tim i sviđa mi se kako igraju. Ova ekipa želi da igra, da se nadmeće i to nama svakako više odgovara nego kada se neko stalno brani – poručio je trener Moldea.

Sa Banovog brda – Nemanja Lazić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter