0
Domaći fudbal

FOTO-UBOD: Zavirite u Arenu ‘Telia 5G’ u kojoj će Helsinki dočekati Zvezdu na veštaku (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 30.07.19 u 17:32

Crvena zvezda će sutra odmeriti snage sa Helsinkijem u revanš meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

(Od specijalnog izveštača HotSporta iz Helsinkija – Darko Noveski) 

Pred utakmicu će crveno-beli od 18 časova odraditi trening na ‘Telia 5G Areni‘ u Helsinkiju sagražen je 2000. godine, a na njemu nastupa HJK Helsinki.

Teren je nešto manjih dimenzija nego što su naši igrači navikli, fimenzije terena su 105×68, dok je’Rajko Mitić’ 110×73.

Gradski stadion u Helsinkiju do 2010. godine nosio je ime ‘Finair’, nakon čega je sedam sezona nosio ime ‘Sonera stadion’, a od tada nosi ime Telia 5G arena. Iako je na samom početku stadion projektovan sa travnatom površinom, nekoliko puta stavljana je veštačka podloga, a poslednji put menjana je 2015. godine.

Stadion se nalazi u neposrednoj blizini Olimpijskog stadiona na kome su 1952. godine održane letnje Olimpijske igre.

 

HotSport vam daje priliku da zavirite na stadion, kao i u trofejne vitrine.

Klub je ponosan na svoju istoriju, tako da se u vitrinama nalaze uspomene iz prvog meča koji su Zvezda i Helsinki igrali krajem 90-ih godina, kao i iz prvog meča odigranog prošle nedelje u Beogradu, a tu su i detalji iz meča u kome je Helsinki igrao protiv Partizana 2010. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter