0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

PANKOV NAKON DEBIJA: O ovome sam sanjao čitav život! Štoper otkrio zašto nosi broj šest

Objavljeno: 28.07.19 u 10:00

Debi za Crvenu zvezdu u pobedi nad Radničkim 2:0 upisao je štoper Radovan Pankov i time ostvario veliki san.

– O ovome sam sanjao celog života, zaista nije fraza. Zvezdaš sam od glave do pete. Naši navijači su najbolji na svetu, to stalno ističem. Naravno, na terenu sam fokusirani na zadatak, čujem na momente kada zagrmi publika, ali razmišljam naravno o onome što traži trener na terenu od mene. Svakako bih pozvao naše navijače da nastave da nas podržavaju u što većem broju, jer ovo se ne viđa nigde – rekao je Pankov.

Zvezdin štoper imao je problem sa povredom, tako da je propustio prijateljske utakmice, kao i mečeve u Evropi i Superligi.

Odlično sam se osećao na terenu, ali nije bilo fizički lako. Biće mi potrebno još vremena da uđem u ritam, jer sam zbog povrede dugo radio odvojeno od ekipe. Od polovine maja nisam odigrao takmičarsku utakmicu. Nismo izgledali loše na terenu, iako naravno ima stvari koje treba da ispravimo. Još uvek se uigravam sa Babićem i Degenekom, ali generalno smo dobro izgledali na terenu i, što je najvažnije, nismo primili gol. Imao sam šansu da na debiju postignem i gol, ali levi bek je izblokiran taj udarac. Žao mi je, bilo bi mnogo lepo da je ta lopta ušla, ali važno da smo pobedili.

Pankov najavljuje sve bolje igre crveno-belih.

Zvezdaši treba da budu svesni da ćemo pravi ritam uhvatiti u avgustu, posle kvalifikacija za Ligu šampikna. Momci koji su u rotaciji će postati uigraniji. Sada igramo u ritmu sreda – subota i to će nam mnogo značiti da se još bolje uklopio na terenu. Bićemo sve bolji i bolji.

Čula se u toku meča sa tribina i pesma zbog koje Pankov na dresu nosi broj 6.

– Jako lep osećaj. Zbog Zvezdine pesme „Za tebe bih život davao“ sam izabrao broj šest, tako da mi je bilo neizmerno drago kada su je navijači zapevali. Prelepa pesma koja izaziva poseban osećaj kod mene.

Naredni meč izabranike Vladana Milojevića očekuje već u sredu, kada će gostovati Helsinkiju.

– Imamo lep rezultat, očekujemo da prođemo u treće kolo i da što pre krenemo da se pripremamo za narednog protivnika. Znamo da je Helsinki zabeležio poraz u domaćem prvenstvu ovog vikenda, ali ono nije merodavno. U Evropi će sigurno da zbiju redove, ali i mi ćemo prići obazrivo toj utakmici i verujem da ćemo da ostvarimo trijumf – poručio je Pankov.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter