0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

DEGENEK: Nije mi bitno na kojoj poziciji igra, bitno je da igram! Imamo prostora za napredak

Objavljeno: 28.07.19 u 14:07

Prvi meč po poravtku u crveno-bele redove u susretu sa Radničkim odigrao je štoper Miloš Degenek.

Povratnik u tim Vladana Milojevića nije krio zadovoljstvo što je tako brzo dobio priliku da zaigra.

– Nikad u životu nisam bio nespreman, hvala Bogu. Vratio sam se da bih igrao i da bih pomogao ekipi. Svi znaju šta sam uradio u polusezoni koju sam proveo u Zvezdi, ali ne živi se od prošlosti, već za budućnost. Došao sam ovde kako bih pomogao svom klubu, ali i da bih napredovao i kao igrač i kao čovek, uz pomoć saigrača, šefa i celog stručnog štaba – rekao je Degenek.

Dobri rezultati na startu sezone hrabre ekipu.

Bitno je da smo pobedili, i sada protiv Radničkog i protiv Helsinkija na Marakani, sa dva gola razlike. Nismo primili gol na te dve utakmice, što je izuzetno važno za samopouzdanje svakog igrača. Drago mi je što sam već sada odigrao svih 90 minuta. Uveren sam da imamo još prostora za napredak, iz dana u dan verujem da ćemo biti bolji. Sada je najbitnije da imamo utakmice i priliku da se dodatno uigravamo.

Utakmicu sa Radničkim Degenek je započeo na poziciji desnog beka.

Igrali smo malo drugačiji sistem nego do sada, trebaće nam svima vremena da se naviknemo. Bek nije moja prirodna pozicija, više sam štoper, ali videćemo u kakvom sistemu ćemo igrati u nastavku. Kroz treninge ćemo se svakako dodatno uigrati. Nebitno mi je da li igram kao štoper, bek ili zadnji vezni, bitno mi je da igram. Ofanzivnije i modernije je kada igramo sa trojicom u poslednjoj liniji. Lično mi je najvažnije da svi budemo zdravi i da ispunimo na terenu ono što šef traži od nas.

U utorak će fudbaleri Crvene zvezde krenuti put Helsinkija, gde ih dan kasnije očekuje revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

– Videćemo kako ćemo se snaći na veštačkoj travi u Helsinkiju. Imamo prednost od dva gola, ali znamo da je to opasan rezultat. Moramo da igramo čvrsto, pametno i da što ranije damo gol, kako bismo izbegli neizvesnost – poručio je Degenek.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter