7
Domaći fudbal

Foto: Crvena zvezda

SUPERLIGA: Crvena zvezda slavila, Pankov se odličnom igrom predstavio domaćoj publici (VIDEO)

Objavljeno: 27.07.19 u 22:02

Fudbaleri Radničkog nisu uspeli da prirede iznenađenje i na stadionu ‘Rajko Mitić’ savladaju Crvenu zvezdu.

Derbi 2. kola Superlige Srbije opravdao je epitet. Radnički se dostojno predstavio protiv favorita. Na kraju je Zvezda slavila sa 2:0 protiv Radničkog i novom pobedom u Superligi crveno-beli putuju na megdan Helsinkiju. 

Nakon početnog ispitivanja snaga Radnički je imao prvu ozbiljniju akciju. Centaršut Todorovskog došao je do Stefana Mihajlović se u 13. minutu dobro zagradio i dobio priliku da šutira, bez opasnosti po Borjana. Nastavili su niški fudbaleri sa napadima. nakon odlično spuštene lopte Đorđevića, Čumić je tri šutirao u 16. minutu. Prvo je Žander blokirao, potom i Kanjas, dok je treći pokušaj mladog Čumića završio pored gola.

Foto: Crvena zvezda

Crvena zvezda je uzvratila u 18. minutu pokušao je Babić nakon kornera, ali je njegov udarac glavom završio kraj gola. Potom je pet minuta kasnije ponovo napadala Zvezda. Imali su priliku preko Bena, oprobao se sa distance, jedino što je uspeo jeste da iznudi korner. U 25. minutu je nekadašnji fudbaler Partizana Nemanja Tomić pokušao iskosa da ugrozi gol Borjana, ali je bio neprecizan.

Nišlije se disciplinovano brane, pokušao je i novajlija Žander u 30. minutu sa dvadesetak metara da ugrozi gol Petrovića, ali nije uspeo u svojoj nameri. Tri minuta kasnije je ponovo Brazilac bio u fokusu napada, ovog puta je centrirao lopta dolazi do Jevtovića, ali nije bio precizan igrač crveno-belih.

Imali su niški fudbaleri priliku u 40. minutu, ali je sa linije istrčao Borjan i otklonio opasnost, gostujući igrači tražili su igru rukom golmana Zvezde, ali je sudija pokazao da je sve regularno i da je Borjan igrao glavom.

FOTO: FK Crvena zvezda

Već u sledećem napadu odlično je centrirao Jevtović sa desne strane, a Pavkov je uspeo da savlada Petrovića za 1:0. U prvom minutu nadoknade sa velike udaljenosti oprobao se Veljko Simić, ali je lopta otišla kraj gola.

Prvu šansu imao je domaći tim u 50. minutu. Ben je centrirao, a Degenek je poslao loptu pored gola. Sedam minuta kasnije istrčao je Jovančić sa svoje polovine, nakon duplog pasa sa Simićem pokušao je da uputi udarac, a Petrović je sigurno reagovao. Odgovorio je Radnički u61. minutu Saša Stojanović je nakon solo akcije napravio prostor za šut u šesnaestercu Zvezde, a požrtvovanom reakcijom Pankov je sačuvao gol Zvezde.

Nikola Petrović nije uspeo da ukroti loptu, a defanzivac Nikola Stevanović nespretno mu je vratio loptu. Nakon toga Crvena zvezda je imala indirektan udarac sa osam metara, ali je Radnički uspeo da se odbrani, udarac Bena završio je direktno u Đorđevića. Ubacio je u 68. minuru Žander loptu u šesnaesterac Radničkog. Ivanić je pokušao da odreaguje, a od svega, na kraju korner. Nermin Haskić je ušao na teren mesto Saše Stojanovića. Bio je ovo prvi meč Haskića u novoj sezoni, pošto je propustio pripreme i uvodne mečeve zbog povrede.

Foto: Crvena zvezda

Stefan Mihajlović je u 80. minutu glavom poslao loptu u prostor za Čumića, stigao ju je vezista, ali nakon lošeg prijema uspeo je da reaguje Žander i spreči ozbiljniji napad Radničkog. Oprobao je udarac Ben u 84. minutu, a Petrović je uspešno reagovao. U narednom minutu Vukanović je oduzeo loptu Todorovskom, Nišlije su tražile faul, a sudija je pokazao da se igra nastavi.  Ben je povisio na 2:0. Ivanić je šutirao, odličan je bio Petrović, na odbitak je natrčao Ben i sa peterca povisio prednost Zvezde. Nikola Čumić je izašao sam pred Borjana, pokušao da ga lobuje, a Pankov je uspeo da je izbaci u korner. Nermin Haskić je potom imao novu priliku, ali je njegov udarac sa peterca prošao kraj stative. 

Crvena zvezda – Radnički 2:0 
(Pavkov 41, Ben 84)

Sudija: Jovan Šegrt

Stadion: ‘Rajko Mitić’

Crvena zvezda: Borjan – Babić, Pankov, Žander, Degenek – Kanjas (Vulić 72), Babić, Simić (Ivanić 63), Jevtović (Vukanović) , Ben – Pavkov

Radnički: Petrović – Đorđević, Stevanović, Ostojić, Todorovski – Bondarenko, Čumić, Tomić, Batrović (Knežević 71), Stojanović (Haskić 69) – Mihajlović (Đilas 81).

Crvena zvezda Radnički NIš 

0
0

7 Komentara

  1. Opet ista prica,dzaba kinezi,Borke igra kao zadnji igrac rukom na 17 m i nema crvenog kartona,smesno,cestitam cz titulu.

    0
    0
    Odgovori
  2. Otkud Zvezdi dva Babica? Znaci na tri portala citam i niko nije uspeo pravilno napise sastav Zvezde svi imaju bar jednu gresku, a na jednom su promasili i strelca drugog gola, strasno…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter