1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

SUDAR POSLE 22 GODINE: Helsinki kao Liverpul trenirao u ‘Zemunelu’, nek se ponovi šampion Evrope

Objavljeno: 24.07.19 u 10:37

Uloga favorita nije breme za crveno-bele, šta više šampion Srbije je skuplji od deset klubova finske lige zajedno.

Opreznost je uvek potrebna kao i respekt prema rivalu, mora da se „gazi“ i pazi od početka do kraja meča. Na stadionu „Rajko Mitić“ od 20.45 časova Crvena zvezda dočekuje Helsinki u novoj misiji pokušaja plasmana u Ligu šampiona, a realno drugi stepenik je po meri i trebalo bi „preskočiti“ Fince kao i pre 22 godine. Tada su u okviru Kupa kupova crveno-beli poraženi na sevru Evrope, ali su tada Dejan Stanković (dva gola), Njeguš (gol iz penala), Ognjenović, Jovičić i Živković odradili posao u revanšu. Priča je slična i sve je na strani Zvezde od navijača do aktera na terenu, čija je tržišna vrednost malo porasla i prema specijalizovanom sajtu „Transfermarketu“ iznosi 56, 1 milion evra.

Najskuplji je Marko Marin koji vredi pet miliona, a iza su El Fardu Ben i Milan Pavkov po četiri miliona evra…

Zanimljivo je da bivši igrač Čelsija vredi kao čitav tim rivala iz Finske, a crveno- beli su duplo skuplji od svih deset ekipa koje nastupaju u elitnom rangu (22, 3 milona evra). Jasno je da oni ulažu u hokej, koji je nacionalni sport, mada znaju da imaju po neku „zvezdu“ na zelenom terenu kao što je napadač Puki, koga je htelo pre godinu dana rukovidstvo šampiona Srbije.

Ipak, bolje je platio Norič sa kojim je izborio plasaman u Premijer ligu. Često novac i statistika mogu da zavaravaju, te je samo teren merilo, a cilj je da se dođe do bar dva gola zalihe za miran revanš u Helsinkiju. Rival je od ponedeljka u Beogradu kada su trenirali kao Liverpul u „Zemunelu“ na terenu ljutog rivala Partizana. Gosti su primenili recept Engleza pošto gaje njihov stil igre, a zvezdaši bi bili zadovoljni istim epilogom megdana sa šampionom Evrope na „Marakani“.

– Mislim da imamo dovoljno iskustva i jasan plan da dođemo do pobede. Urađena je analiza Helsinkija koji će pokušati da nas zaustavi u naletima i važno je da kao protiv Suduve damo brzo gol. Očekujem žestoku borbu iz koje bi trebalo da izađemo uspešniji od rivala – poručio je vezista Branko Jovičić.

Zvezda je položila mnogo ovakvih ispita, a sa Fincima mogu sve sem da budu ‘fini’…

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter