0
Domaći fudbal

DEJAN STANKOVIĆ: Kosanović je hteo protiv Helsinkija da me ‘okači na luster’! (VIDEO)

Objavljeno: 23.07.19 u 19:27

Crvena zvezda je 1997. godine u prvom kolu kvalfikacija za Kup pobednika kupova eliminisala upravo sutrašnjeg protivnika Helsinki.

Crveno-beli su u prestonici Finske izgubili sa 1:0, ali je četa Milorada Kosanovića na ‘Marakani’ slavila sa 3:0. Bilo je to veče u kom je jedan od junaka bio Dejan Stanković. On se danas za ‘Mondo’ prisetio te utakmice.

– Sećam se odlično, naravno. Odigrali smo dosta lošu utakmica u Finskoj, ali nas je dočekao revanš pred punim tribinama i sa fenomenalnom koreografijom. Sećam se da je bilo mnogo zastavica Srbije… To nas je diglo i već u 6. minutu sam odlično skočio i dao gol glavom. Drugi gol je Jovičić tako zalomio defanzivca Helsinkija da ga verovatno još bole leđa i odlično mi centrirao, a ja uhvatio poluvolej i dao jedan od lepših svojih golova u Zvezdi – prisetio se Dejan Stanković.

Treći gol za Crvenu zvezdu postigao je Zoran Njeguš.

– Treći gol je dao Njeguš iz penala u nadoknadi, ali između se dogodilo nešto što je sjajna škola svakom igraču, a meni ogromna.

Dejan Stanković je otkrio da mu je na poluvremenu utakmice tadašnji trener Milorad Kosanović očitao ‘bukvicu’.

– U kontri pri rezultatu 2:0 završili smo ‘dva na jedan’ sa golmanom ja i Jovičić ili Njeguš, ne mogu da se setim tačno. Nisam dodao i šansa je propala, a Helsinki je brzo imao priliku za gol (šanse i golove sa te utakmice pogledajte OVDE). Sa 2:1 bi oni prošli… Nije se to desilo i sve je ispalo dobro, ali znao sam na putu ka svlačionici da me čeka Miša Kosanović. Tako je i bilo, u svlačionici me je ‘okačio na luster’. Bio je to jedan ‘fin’ razgovor koji i nije baš za novine, ali je na mene mnogo uticao da sazrim preko noći. Ta utakmica je bila super raskrsnica, ali mogla je da bude i loša. Sve se to zove fudbalsko odrastanje, a Miši Kosanoviću još jednom hvala na tim ‘savetima – zaključio je Dejan Stanković.

Crvena zvezda prvu od dve bitke sa Helsinkijem bije sutra sa početkom u 20.45.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter