Reprezentativac Srbije i golman španske Ueske Aleksandar Jovanović skenirao je za HotSport sledećeg rivala Crvene zvezde – KOPENHAGEN.

Halo, Španija! Sa druge strane ‘žice’ javio se reprezentativni čuvar mreže Aleksandar Jovanović. Gde ćete boljeg sagovornika o rivalu Crvene zvezde, Kopenhagenu nego čoveka koji je bio jedan od najboljih golmana Superlige Danske, postavio rekord u svom Orhusu sa 423 minuta bez primljenog gola. Aleksandar Jovanović pristao je za HotSport da skenira Kopenhagen.


– Jedna jako dobra ekipa, koja gleda da iskoristi svaku šansu koja joj se ukaže, naglasio bih da su jako dobri i uigrani na prekidima. Trener Solbaken insistira na tome od kako je u glavnom gradu Danske – počeo je priču za HotSport, Aleksandar Jovanović.

Sjajni čuvar mreže poslao je jasnu poruku šefu stručnog štaba Crvene zvezde Vladanu Milojeviću, evo na koga se mora posebno obratiti pažnja.

– Igraju uglavnom u klasičnoj formaciji 4-4-2, gde se u veznom redu po krilima ističu Fišer i Skov. Fišer je izuzetan dribler, Skov ima sjajnu levu nogu i voli da šutira sa svih pozicija. Najveća opasnost preti od Fišera, N’ Doja i Skova, to su tri igrača koja po mom mišljenju prave razliku. Tu je i iskusni kapiten Zeka, koji kontroliše vezni red.

FOTO: YouTube

Naravno, malo je savršenih ekipa, tako i Kopenhagen ima svojih mana, a najveća je promenjena poslednja linija.

– Imaju nedostatke, pogotovo u odbrani. Prodali su golmana Breši i štopera Laciju, a doveli igrače iz danske lige na tim pozicijama kojima će sigurno trebati vremena da se uigraju. Mislim da Zvezda ima jako dobru navalu na čelu sa Marinom i mislim da može da iskoristi taj nedostatak Kopenhagena – pokazao je Jovanović da i dalje pomno prati dešavanja u zemlji koju pamti po lepim trenucima.

Kopenhagen ima veliku podršku navijača, ali kako Aleksandar Jovanović kaže Zvezda sa tim ne bi trebalo da ima problema.

– Spomenuo bih i da će sigurno imati veliku podršku sa tribina, ali to nije ništa novo za igrače Crvene zvezde s obzirom da svi znamo kakva je atmosfera na ‘Marakani’.

Naravno, Aleksandar Jovanović je Zvezdi prvo poželeo sreću u dvoboju protiv HJK-a iz Helsinkija, a onda polako da se uz pomoć njegovih sugestija spremi za šampiona fudbalske zemlje kakva je Danska.

Zapratite najbolju sportsku instagram stranicu HotSport – saznajte sve vesti o Zvezdi i Partizanu