2
Domaći fudbal

FOTO: Miroslav Todorović / FK Partizan

SLS: Buran meč u Inđiji, trenutak inspiracije Sume i Tošića doneo bodove Partizanu (VIDEO)

Objavljeno: 21.07.19 u 19:55

Na startu novog šampionata Srbije Partizan je ostvario trijumf na neugodnom gostovanju ekipi Inđije rezultatom 1:0 (1:0).

Dok su drugi srpski klubovi u Evropi već otvorili sezonu i imaju utakmice iza sebe, Partizan je tek danas odigrao svoju prvu zvaničnu utakmicu, dok ga u Evropi čeka start u četvrtak u Velsu.

Na gostovanje u Inđiji, novajliji u Superligi Srbije, Partizan je stigao u najjačem sastavu, bez povreda i sa trenutno, verovatno, najboljih 11. U napadu je bio Umar Sadik, iza njega Tošić, Suma i Ivanović, a kao zadnji vezni Zdjelar i Šćekić, dok su u poslednjoj liniji ispred golmana Stojkovića bili Miletić, Pavlović, Ostojić i Urošević.

Na početku meča videli smo prvi prekid, od dva značajnija na današnjem meču. Navijači Partizana su ušli iza gola Vladimira Stojkovića i otrčali do istočne strane terena kako bi skinuli transparent druge frakcije.

Usledio je kraći prekid, sve dok nije intervenisala Žandarmerija, ali je posle dva minuta pauze meč nastavljen. Na transparentu koji je bio ‘meta’ pisalo je sledeće: ‘Zbog vaših ličnih interesa i problema nas na tribini nema’.

FOTO: Miroslav Todorović / FK Partizan

Inđija gotovo da nije nijednom pripretila Vladimiru Stojkoviću, dok je Partizan konstantno kreirao igru i pokušavao više kroz sredinu, nego po krilima. Iz jedne takve situacije je poveo u 27. minutu.

Sejduba Suma je dobrim prodorom kroz sredinu ušao u kazneni prostor, odlično poslužio Zorana Tošića i on je rutinski smestio loptu u mrežu.

Samo tri minuta kasnije ponovo je popularni ‘Bambi‘ bio u centru pažnje. Odlično je tekao napad crno-belih, Tošić je bio usamljen na ivici kaznenog prostora, odlično je tukao, ali je pogodio stativu u momentu kada je Preković već bio savladan.

Bilo je još par poluprilika za Beograđane, ali su na odmor ipak otišli sa minimalnom prednošću. Tek što je nastavljena igra posle velikog odmora, usledio je novi prekid.

Ovog puta znatno duži, od čak osam minuta. Navijači Partizana su istakli transparent i pevali pogrdno o predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Slaviši Kokezi, zbog čega sudija Srđan Jovanović nije želeo da dopusti da se meč nastavi.

Povukao je igrače sa terena, neki su otišli i u svlačionicu, dok je na tribinama bilo dosta tenzije, a kapiten Vladimir Stojković je pokušao da smiri taj deo navijača. Uspeo je i posle čak osam minuta meč je nastavljen.

Partizan nije pritiskao domaćina kao u prvih 45 minuta, a u razmaku od pet minuta Inđija je imala dve solidne prilike. Najpre je za malo neprecizan bio Banjac, a onda je Bastajić imao još izgledniju šansu, ali je pucao preko gola.

FOTO: Miroslav Todorović / FK Partizan

Nova nada za ‘zelene’ pojavila se u 78. minutu, kada je Đorđe Ivanović potpuno bespotrebno, ali zasluženo, dobio drugi žuti karton i morao je ranije na tuširanje.

Međutim, nije Inđija to uspela da materijalizuje u narednih 20-ak minuta (zbog prekia i veće sudijske nadoknade), pa je Partizan ‘minimalcem’ otvorio novu sezonu i pohod ka povratku titule šampiona Srbije.

Inđija – Partizan 0:1 (0:1)
(Tošić 27)

Prvo kolo Linglong Superlige Srbije
Stadion u Inđiji
Sudija: Srđan Jovanović
Crveni karton: Ivanović 78 (Partizan)

INĐIJA: Preković – Anđelković, Rogač, Bjeličić, Ilić – N. Vidić, M. Janjić (od 72. Banjac), Dimitrov – Tomić, Ilić, Bastajić.
Rezerve: Stanivuković, Dimitrijević, Bosančić, Banjac, Andrejić ( od 94. Dimitrov), Josović, Vraštanović.
Trener: Srđan Blagojević.

PARTIZAN: Stojković – N.R. Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Tošić (od 97. F. Stevanović), Suma (od 84. Smiljanić), Ivanović – Sadik (od. 72. Ožegović).
Klupa: N. Stevanović, Vujačić, Brežančić, Smiljanić, F. Stevanović, L. Pavlović, Ožegović.
Trener: Savo Milošević.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

2 Komentara

  1. Da mi je samo znati, sta je to bilo burno na ovom mecu !? Navijaci i njihove objektivne poruke sa tribina ili jedna po ko zna koji put preslikana utakmica kada Partizan igra protiv pacera !? Partizan je timski dominirao i novajlijama u ligi nije dozvolio da naprave ni jednu ozbiljnu sansu za gol ali isto tako po ko zna koji put ponovio slabost da jedva gol mogu da realizuju zbog nedostaka pravog spica i gol igraca.Ruku na srce Sadik i Ozegovic su nivo Teleoptika a ne igraci za Partizan a zbog takve odluke Save Milosevica da se uzda u njih, mi jedva pobedjujemo ovakve pacere umesto da ih petardiramo.Danasnji mec nema veze sa naslovom i mnogo je daleko od nekakvog burnog meca.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter