0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

HS SKENER: Odlični Žander, jedan segment igre sjajan, fali mu jedan detalj da bude ‘TOP’ pojačanje!

Objavljeno: 21.07.19 u 11:16

Ako se po jutru dan poznaje, Žander Santana će biti pravi pogodak sportskog sektora Crvene zvezde kada je reč o pojačanjima.

Neki će reći da jedna lasta ne čini proleće, to jest da je 71 minut malo da bi se davala neka ozbiljnija ocena igre novog levog beka Crvene zvezde Žandera Santane. Ali, aplauz nešto više od šest hiljada zvezdaša pri izlasku Brazilca sa terena ‘Marakane’ tokom debitantske utakmice protiv Javora dovoljno je reklo. Dugo nismo videli da je jedno inostrano pojačanje već na prvoj utakmici oduševilo publiku i da je ispraćeno aplauzom.

Možda je razlog tome što od pet pojačanja koliko je Crvena zvezda dovela samo je Žander bio u sastavu. Preostala četiri (Vasiljević, Kanjas, Tomane i Pankov) nisu bila u protokolu zbog povreda i treći golman odlukom trenera. Naravno, nije to bio razlog za aplauz Brazilcu, već partija koja obećava u nedeljama i mesecima koji dolaze.

Prva vrlina Žandera koju smo juče videli bila je borbenost. Špartao je Brazilac uz levu aut liniju i lagano se transformisao od levog beka u krilnog napadača. Pozadi nije pravio ozbiljne greške, trudio se i vraćao da pomogne Filipu Stojkoviću, Nemanji Milunoviću i Srđanu Babiću.

FOTO: FK Crvena zvezda

Definitivno je Žanderu ofanziva jači deo igre. Ubedljivo najbolji segment je svakako bio centaršut. Svaki ubačaj u kazneni prostor je bio više nego dobar, opasnost po protivnički gola, ali nažalost Pavkov i Boaći nisu to baš pratili kako treba. Takođe, Žander je pokazao da se radi o veoma snažnom duel igraču, znao je snagom da izbaci rivala, solidno je brz, tehnički veoma potkovan i telom zna da ostavi protivnika iza sebe. Jedina mana, ne mala je dribling. Skoro da ga i ne koristi, te je u par situacija mogao da pošalje defanzivce Ivanjičana na leđa, ali je nekako izgledao kruto za dribling. Problem je možda fizikalija, visina plus snaga minus okretnost.

U svakom slučaju Žander Santana je bio osveženje za oči zvezdaša. Na njemu je da dobrim radom formu podigne na maksimu, a kada to učini Crvena zvezda će dobiti veliko pojačanje. Apsolutno suprotno od onog što već ima u kvalitetnom Milanu Rodiću, koji je jak u defanzivi, bolji od Žandera, ali kaska za ‘kariokom’ u ofanzivi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ZVEZDO, TAKO TREBA: Silovita predstava crveno-belih, utisak pokvario start Gobeljića. Strelci za Zvezdu Boaći i Marko Marin!

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Nema sumnje, ocena je sledeća – Vladan Milojević i Mitar Mrkela nisu zimus na Kipru uživali samo u fudbalu i ubili slobodno vreme, već su pronašli pojačanje koje bi moglo da opravda sva očekivanja zahtevne zvezdaške javnosti…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter