3
Domaći fudbal

FOTO: Miroslav Todorović/FK Partizan

SAVO MILOŠEVIĆ: Ko se razume u fudbal, zna šta želimo! Nisam očekivao ovakav tim, ispašće da kukam…

Objavljeno: 20.07.19 u 16:47

Trener Partizana istakao je na današnjoj pres konferenciji da pred početak sezone nije očekivao ovakav tim, ali da je spreman za izazove.

Za razliku od ranijih sezona Partizan u ovom prelaznom roku nije bio previše aktivan, osim bombastičnog pojačanja iz Rome Umara Sadika nije bilo zvučnih imena na transfer pijaci. Svejedno, Partizan kao po običaju sa šampionskim ambicijama ulazi u novu sezonu.

Na šampionskom pohodu prvi korak je Inđija, a meč se igra u nedelju od 18.00.

– Jedino obećavam da ćemo pružiti maksimum. Ljudi koji su pratili naše utakmice, a razumeju se malo u fudbal, mogli su da vide konture onoga što želimo. Ako pričam o tome ispašće da se hvalim, to nikad nisam, niti ću, ali je ekipa u najbitnijim utakmicama pokazala šta želimo. U najkraćem, da ne zvučim prepotentno, probaćemo da približimo mentalitet, voljni momenat onome što se igra u Evropi. Pre svega u smislu brzine, brzina donošenja odluka, prepoznavanja situacije, trke, iz toga dolazi agresija, zatim ničije ili druge lopte… U pitanju su segmenti na kojima naš fudbal može da se popravi. Tu vidim ogroman napredak u timu – počeo je Milošević.

FOTO: FK Partizan

Na novinarsko pitanje, da li je ovo tim koji je želeo, da li je mogao da ga zamisli pre pet sedmica, konkretan.

Nisam, ali ako krenemo da pričamo o tim stvarima ispaće da kukam, a to nikad ne radim – rekao je Milošević.

Svestan je trener Partizana da ga očekuje težak početak. Smatra da je za samopouzdanje bitno da crno-beli počnu pobedom!

– Kao i svaki, očekujemo da će i ovaj početak biti težak, a svi znamo znači za nastavak takmičenja. Ovaj mesec će biti naporan, neprestano ćemo igrati u ritmu četvatak – nedelja, zato je još bitnije da u sezonu uđemo čvrsto i počnemo sa dobrim rezultatima, neophodnim na planu samopouzdanja. Inđiju možda poznajem više nego većinu superligaških ekipa, gledao sam ih u Prvoj ligi više puta, znam i trenera Blagojevića. Zasluženo su ušli u Superligu, protiv Dinama su pokazali kvalitet. Njihov trener je jedan od retkih u državi koji želi posed i nadigravanje, što je za pohvalu. Moraćemo da pruižimo maksimum, jer Inđija igra drugačije od većine timova s kojima smo se sretali u prvenstvu, moraćemo da osujetimo njihov ulaz u igru – ističe trener Partizana.

Ekipa Inđije ozbiljno je pristupila ovogodišnjem ciklusu Superlige, skautirali su Partizan protiv Bordoa kako bi se što bolje pripremili za megdan osvajaču kupa Srbije.

– Ne znam koliko skauting na pripremama može da bude relevantan, insistirali smo na drugim segmentima, a ne na takmičarskom fudbalu. Tim koji sutra bude igrao nijednom se nije pojavio na pripremama. Cilj je bio da se ekipa fizički spremi i da igramo u skladu sa elementarnim zahtevima, postavljenim u prethodna tri meseca, da vidimo ko se od igrača najbolje snalazi u tim zahtevima – zaključio je Milošević.

FOTO: Miroslav Todorović/FK Partizan

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marko Janković 😂👍! @marko10j

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

3 Komentara

  1. Nije mi jasno sta je „pesnik“ hteo da kaze sa izjavom da nije ocekivao da ce da ima ovakav tim?! DA li je to rekao u smislu optimizma koji temelji na tome da nije „izgubio“ maltene nikog bitnog u timu,pa ni Kalabu a ni Rikarda ili sto je nazadovoljan ekipom jer je ocekivao da ce u transfernom roku znacajnije obnoviti i poacati ekipu??!
    Cudi me da to novinari nisu primetili da bi ga upitali o tome.
    Mislim da je Partizan trenutno jedan dobar tim koji ce sigurno izgubiti par pomenutih, najtrazenijih , igraca ali i verovatno i dobiti par igraca koji ce dorineti da taj tim izgleda jednako dobro kao sada ,moguce i bolje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter