4
Domaći fudbal

TONČEV: Organizovanje linča na društvenim mrežama nakon poraza od Flore je neprihvatljivo!

Objavljeno: 19.07.19 u 21:20

Ivica Tončev najavio je da će Radnički razmatrati ugovore sa svim fudbalerima, kao i da više neće biti ugovora na šest meseci, jer Radnički nikome ne sme da bude usputna stanica.

Prvi čovek Radničkog Ivica Tončev ocenjuje da je neuspeh u kvalifikacijama velika lekcija za sve u klubu, ali i sve u srpskom fudbalu.

– FK Radnički ne traži bilo kakva opravdanja za neuspeh u kvalifikacijama LE, već će rukovodstvo, nakon što se smire strasti hladne glave analizirati sve što se desilo u proteklom periodu. Već su uočene greške, na čijem rešenju će se svakako raditi kako se ne bi opet ponovile. Između ostalog, imajući u vidu finansijsku stabilnost kluba ali i zalaganja tokom kvalifikacija razmotriće se svi ugovori fudbalera. Suština je da više neće biti dozvoljeno da tim čine igrači sa ugovorima od šest meseci ili godinu dana, koji se ponašaju  kao da je Radnički samo usputna stanica ka njihovom putu u inostranstvo. Svojom neozbiljnošću i nezalaganjem na utakmicama pokazali su da ne poštuju klub u koji su došli i koji im je dao veliku šansu da pokažu svoj talenat – ističe Tončev.

On naglašava da je takvo ponašanje neprihvatljivo jer je klub učinilo sve da imaju sve uslove da se razvijaju i grade karijere, što su pojedinci prokockali. On dodaje da više nema nikakvih dileme da je osnovni problem u Srbiji kod fudbalera.

-Naš domaći, srpski fudbal je definitivno za naše fudbalere samo neka prolazna varijanta. Svi se ponašaju kao su na autobuskoj stanici, ili na aerodromu. I svi navodno čekaju finansijski ogromne aranžmane, uopšte ne misle na klubove u kojima igraju, već čekaju pozive. Pa ako ih bude odmah odlaze, a ako toga nema tek onda su im dobri domaći klubovi. Ne želim da budem demagog, ali reći ću ono što mora da bude obaveza svih u fudbalu Srbije – moraće svi klubovi da se bore protiv ove i ovakve pojave – ukazuje Tončev.

Govoreći o odlasku fudbalera iz prethodne sezone Tončev ističe da Radnički mnoge od tih fudbalera nije mogao da zadrži i dodao da je zbog toga niška ekipa ostala bez kostura iz prethodne sezone.

Naša uprava će narednih dana doneti odluku da se ugovori sa fudbalerima, i najmlađim i najstarijim, ubuduće potpisuju na najmanje tri godine. Na taj način nećemo dozvoliti da Randnički ostane samo sa četiri ili pet fudbalera iz prethodne sezone. Nema više ugovora na šest meseci, ili godinu dana. Nećemo dozvoliti da nas niko ucenjuje, da posle kratkog vremena provedenog u Radničkom pojedinci odlaze i ostavljaju klub na cedilu – naglasio je Tončev.

On ističe da su u fudbalu sva iznenađenja moguća i da ne pobeđuje uvek bolji tim, tako da je u ovom slučaju pobedio klub iz Estonije. Takođe, uprkos ustaljenom mišljenju smatra da ne postoje ni fudbalske nacije, jer se fudbal igra svuda.

– Uostalom, u toj Flori, kojoj se podsmevaju pojedinci, igra većina reprezentativaca Estonije, koji su pobedili reprezentaciju Srbije pre nekoliko godina. A kada govorimo o podršci većina sada nezadovoljnih imala je priliku da prisustvom na utakmici u Nišu pokaže koliko vole i podržavaju svoj klub ali oni tog dana nisu bili tu da budu 12. igrač Radničkog – ukazuje Tončev

Organizovanje linča putem društvenih mreža zbog poraza Radničkog od estonskog tima Flora neprihvatljiv je, dodaje on, imajući u vidu koliko je snage i sredstava uloženo kako bi se od kluba koji je bio na ivici finansijske egzistencije napravio tim. 

– Rukovodstvo Radničkog ne odustaje od ciljeva koje je definisalo  još decembra 2017. kada su došli u klub. Uostalom, sva obećanja koja se tiču uspeha Radničkog su ispunjena u kraćem roku nego li što je predviđeno te 2017. godine- podseća Tončev.

O nepredvidljivosti u sportu govori i činjenica da je Hajduk  izgubio od Gzire, koju je Radnički prošle godine pobedio sa 4:0 u Nišu.

-Nije mi nimalo lako zbog neuspeha, ali kada vidim kako je prošao splitski Hajduk protiv Gzire junajted sa Malte, onda shvatam da i od našeg neuspeha ima mnogo većih. Tu Gziru Radnički je oba puta pobedio prošle godine, a Splićani su se posle pobede u gostima protiv amatera okliznuli i to na svom Poljudu. Ko to može uopšte da objasni? – ukazuje Tončev.

Govoreći o status trenera Sime Krunića on ističe da je Krunić preuzeo ekipu u najgorem trenutku.

Siguran sam da mnoge od njegovih kolega ne bi to nikako učinili. Priključio se ekipi koja je već bila na pripremama. Zato ističem da nema pravo publika da mu upućuje ružne povike, da skandira da treba da ode. Radnički sa Krunićem ima ugovor potpisan na godinu dana i on će ostati godinu dana. Tu nemamo nikakve dileme – kategoričan je Tončev.

U vezi Nermina Haskića negirao je tvrdnje da je već prodati i da zbog toga nije u ekipi.

-Haskić je naš fudbaler, ali je povređen. Očekujemo da se oporavi i nadam se da će se brzo oporaviti i da će već za meč sa Crvenom zvezdom u drugom kolu biti spreman da zaigra – kaže Tončev

Naglasivši rešenost da i u ovom nacionalnom šampionatu koji počinje ovog vikenda Radnički igra jednu od glavnih uloga Tončev je naveo da postoji dogovor sa Krunićem da se do kraja prelaznog roka angažuju fudbalere koji će doprineti bržoj i kvalitetnoj igri.

-A oni na koje Krunić više ne bude računao postićemo da odu iz Radničkog i da potraže novu sredinu – ističe Tončev. On je ponovio da u svakom slučaju rukovodstvo Radničkog ne traži opravdanje, već će sve to se dešavalo biti predmet analize, pre svega kako bi se ispravile sistemske greške i kako bi se nastavilo sa stvaranjem ozbiljnog i zdravog kluba. 

-Poraz u kvalifikacijama ostavljmo iza sebe, i okrećemo se ka domaćem prvenstvu kako bismo dokazali da naš uspeh nije slučajan već rezultat kontinuiranog rada – zaključuje Tončev.

0
0

4 Komentara

  1. Da, baš sa ovim „levacima“ ispravite ugovore sa 6 meseci ili godinu dana na 3 godine! To bi bio potez koji vodi u bankrot i drugu ligu, kako god da se sada zove…

    0
    0
    Odgovori
  2. Godinama rasprodajete tim koji stvorite .Sta ocekujete od isluzenih fudbalera koji su propali u drugim klubovima i koji gaze 4 deceniju. fudbal se igra za golove a vi kasno palite .Protiv Flore ste do 65 minuta igrali kao da vodiote 5 😮 a ne da ste prevu utakmicu izgubili. Nista od ove ekipe koja nema ideju koko doci do pobede.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter