0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

ĐORĐEVIĆ: Naporno je, Ovusu se vraća! DOCIĆ: Napravićemo korak više!

Objavljeno: 19.07.19 u 14:52

Fudbaleri Čukaričkog sutra od 20 časova startuju u Superligi Srbije, a na Banovo Brdo stiže Napredak iz Kruševca.

Umesto odsutnog šefa stručnog štaba Aleksandra Veselinovića na konferenciji za medije se pojavio njegov pomoćnik Dušan Đorđević.

– Jedva čekamo prvo kolo. Želimo da se ovaj mladi tim da kažem predstavi i u domaćem prvenstvu sa novim stručnim štabom. Svesni smo da su posle dva odigrana meča u Evropi sve oči uprte u nas. Želimo da nastavimo sa ofanzivnim fudbalom, ponovo će biti u timu mnogo mladih igrača i nadamo se dobrom rezultatu protiv Napretka, uz svo uvažavanje rivala koji je veoma dobar – rekao je Đorđević.

Koliki je Banants parameter i kako će sve to uticati na mlade igrače?

– Za ovako mladu ekipu, ovo je već bio pritisak. Nadam se da će treme koje su normalne za početak da polako jenjavaju i da će ove igre tu tremu pretvoriti u nešto pozitivno.

Brđani igraju veliki broj utakmica, može li to ovaj igrački kadar da izdrži?

– To je pitanje za upravu kluba. Svesni smo da će možda biti problem da neki igrači izdrže veliki broj mečeva. Međutim, čelnici koji ovde sve rade planski će umeti da odraguju na pravi način ukoliko to bude bilo potrebno.

Da li ćete odmarati neke igrače i kakav je status Ovusua?

– Sve je bolji zdravstveni bilans što se tiče povređenih igrača. Kajević i Veličković se polako vraćaju i priključiće se timu u trenažnom procesu. Što se tima za Napredak tiče od najboljih 20 odabraćemo 11. Ovo je veoma bitna utakmica da sezonu počnemo na pravi način. Ovusu je juče stigao i odradio jedan trening, računaćemo na njega, ali mislim da je prerano da posle jednog treninga zaigra, posle napornih mečeva sa reprezentacijom. Odradiće još nekoliko treninga i verovatno će putovati sa ekipom u Norvešku.

Potom je svoje utiske izneo vezista Marko Docić.

– Počinje ono za šta smo se spremali tokom prethodnih mesec i po dana. U prvom kolu ne tako lak protivnik, koji u timu ima dosta iskusnih igrača, ali mi želimo da nastavimo tamo gde smo stali. Trudićemo se da igramo ofanzivno i ispunimo sve zahteve trenera.

Da li bi mogao da uporediš tim ove i prethodne sezone?

– Ekipa nije mnogo promenjena, svi igrači su bili tu i prethodne sezone, ali su imali manju minutažu. Tedić i Vidosavljević su na primer imali manje prilika, a sada se od njih dosta više očekuje. Mislim da ćemo napraviti korak napred kada je naša igra u pitanju.

Golovi sa distance koji su bili tvoj zaštitni znak, zašto ih sada nema?

– Videćemo, imao sam neke druge uloge u prethodnim sezobama, ova je nesto novo i videćemo kako će se sve odvojati.

Sa Banovog Brda: Nemanja Lazić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter