0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

BROJKE KOJE MNOGO OTKRIVAJU: Zvezda ima više od deset puta skuplji tim…

Objavljeno: 16.07.19 u 11:10

Procenjeno je da tržišna vrednost domaćina 52,85 miliona evra, a rivala iz Litvanije „samo“ 4,18 miliona, mada imaju više stranaca u timu.

Došao je dan za konačan obračun između Crvene zvezde i Suduve večeras od 20.45 časova na stadionu ‘Rajko Mitić’, koji rešava plasamn u drugo kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Posle prve partije u Litvaniji kada se podvuče crta jasno je da uloga favorita na strani šampiona Srbije, ali remi bez golova je dokaz da je protivnik „tvrd orah“. Prošle sezone su eliminisali APOEL, a zatim lako eliminisani od Zvezde (5:0). Naučili su Litvanci lekciju, selektirali jači tim i nisu stigli u Beograd sa belom zastavom.

Nema dileme da je sve u rukama Crvene zvezde i često brojke mnogo otkrivaju, a prema podacima specijalizovanog sajta „Transfermarketa“ domaćin ima više od deset puta skuplji tim i crveno-beli su procenjeni na 52,85 miliona evra, a Litvanci na „samo“ 4,18. Gosti imaju čak 11 stranaca, dva više od Zvezde i prosek godina je 28,5 i skoro su dve godine iskusniji od tima Vladana Milojevića.

I nije samo ovo vazno, Zvezda je trofejnija, ima armiju navijača, veliku prednost da prolaz juri na svom terenu. Ipak, opreznost je neminovna, pošto je Suduva u takmičarskom ritmu i taktika je da izdrže startnu ofanzivu. Sledi otvorena borba i Zvezda će juriti pobedu za dvomeč sa najverovatnije Helsinkijem na drugom evropskom stepeniku. Finci posle prvog meča protiv Farana imaju prednost od 3:0.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter