4
Domaći fudbal

LITVANCI PONOVO U BEOGRADU: Šta je Zvezda uradila od Suduve do Suduve…

Objavljeno: 14.07.19 u 16:30

Crvena zvezda će u utorak od 20:45 časova drugi put u manje od godinu dana ugostiti Suduvu u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona.

Srpski tim, pokušaće da u revanšu prvog kola kvalifikacija za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje savlada šampiona Litvanije i tako ga drugu sezonu uzastopno eliminiše iz kvalifikacija.

Prethodnog leta izabranici Vladana Milojevića su na drugom internacionalnom stepeniku eliminisali Suduvu i nagovestili istorijski uspeh, odnosno dugo priželjkivani plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Prvi meč drugog kola kvalifikacija doneo je pobedu Crvene zvezde nad Suduvom rezultatom 3:0, a između dva gostovanja litvanskog šampiona prošlo je 357 dana tokom kojih je srpski klub, overio plasman u treće kolo kvalifikacija pobedom u Mariampolu (2:0), ali i ostvario brojne druge uspehe .

Pali su potom i Spartak iz Trnave i Red bul Salcburg čime je Zvezda prvi put od silaska sa evropskog trona stigla do grupne faze Lige šampiona. Crveno-beli se nisu zaustavili na tom istorijskom rezultatu, pa je usledio prvi bod u grupnoj fazi osvojen na premijeri protiv Napolija remijem bez pogodaka. Nisu dugo zvezdaši čekali ni prvu pobedu u grupnoj fazi, a obezbedio im je Milan Pavkov sa dva fenomenalna pogotka protiv Liverpula.

Paralelno sa uspesima na internacionalnoj sceni Zvezda je nizala uspehe i u domaćem takmičenju gde je oborila sopstveni rekord po broju uzastopnih utakmica bez poraza u domaćem prvenstvu.

Poraz od Čukaričkog kojim je prekinut niz od 57 utakmica ispiostavio se i kao jedini duel iz kojeg je Zvezda izašla praznih šaka pa su crveno-beli odbranili državnu krunu uspevši da svih 37 kola Super lige budu na čelu tabele.

Kad se podvuče crta, tim Vladana Milojevića je između dva gostovanja Suduve u Beogradu odigrao 54 utakmice na tri fronta i ostvario 39 pobeda, devet remija i šest poraza uz gol razliku 128:45. Takođe, uspeo je da odbrani titulu i sa još nekoliko uspeha obogati klupsku istoriju.

0
0

4 Komentara

  1. Ma dovoljnoi da bude i 1>1 pa zvezdasi pravac na kupanje na more, sezona je u jeku, zajedno sa trenerom kao nagrada za 1:1 u Beogradu, neka bude tako, sta ce im i vise, pozdravcic.

    0
    0
    Odgovori
  2. Posle ovakvog panegirika o uspesima Zvezde, novinar je zaboravio samo jednu malu sitnicu kada smo u finalu kupa brutalno pregaženi od onog tima u nekrofilskim dresovima, čiji je trener-početnik sa čak tri utakmice u nogama preveslao našeg “trenera godine”, sa tri 18-godišnjaka u timu i četvrtim na klupi! To je takođe ona utakmica u kojoj je 18-godišnji Pavlović, posle pismenog rada iz Srpskog došao na utakmicu i u mali džep stavio bahatog Boaćija, koji se razmetao obećanjima pre utakmice. Ne zaboravimo da je kod “trenera godine” tada prednost dobio bahati Boaći u odnosu na skromnog Pavkova baš kao i sada u Litvaniji! Bravo za “trenera godine”i njegov istorijski uspeh u osvajanju drugog mesta u finalu kupa!

    0
    0
    Odgovori
    • U pravu si, nije na pravi način ispraćeno finale kupa! Brzo se sve sakrilo od javnosti a krivicu za neuspeh niko nije preuzeo, kao da se ne radi o finalu kupa. Ni reči o sramnoj igri Zvezde u finalu kupa. Ja lično mislim da je I tzv. drugo mesto u finalu kupa bio uspeh za Zvezdu, s obzirom na kvalitet njene igre! Treba biti realan!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter