0
Fudbal

AKN: Dve velike drame u polufinalu, strašan gol Rijada Mareza u petom minutu nadoknade! (VIDEO)

Objavljeno: 14.07.19 u 23:10

Posle uzbudljivih polufinala, dobili smo finaliste šampionata ‘crnog kontinenta’.

Velika drama u polufinalnim okršajima Afričkog kupa nacija, a učesnike borbe za trofej dobili smo posle produžetaka, odnosno, golom u petom minutu nadoknade.

Prvi je do mesta u finalu stigao Senegal i to nakon što su u poslednjem kvartalu meča promašena dva penala, po jedan na obe strane. Najpre je za Tunis promašio Sasi u 75. minutu, a šest minuta kasnije isto je na drugoj strani terena učinio Sajvet.

Ušlo se u produžetke i tačno u 100. minutu dobili smo odlučujući momenat. Kada napadači obe selekcije nisu uspeli da sprovedu loptu u mrežu, učinila je to nespretna odbrana Tunisa.

Posle centaršuta u srce kaznenog prostora, na loptu je išao golman Hasen, a u pokušaju da izbije loptu je napucao svog saigrača Brona i lopta je na bizaran način odsela u mreži. Time je Senegal ušao u finale i čekao je boljeg iz okršaja Alžira i Nigerije.

U tom duelu takođe je viđena velika neizvesnost i neverovatno dramatičan kraj. Alžirci su u vođstvo došli autogolom Trust-Ekonga pet minuta pre kraja prvog poluvremena.

Kako je meč odmicao, Nigerija je išla na sve ili ništa i u 75. minutu je dobila jedanaesterac, koji je u izjednačenje pretvorio Igalo.

A onda je u 95. minutu Rijad Marez bio čovek odluke. Postigao je fantastičan gol iz slobodnog udarca za ogromno slavlje Alžiraca i plasman u veliko finale.

Afrički kup nacija, polufinale:

Senegal – Tunis 0:0 – posle produžetaka 1:0
(Bron a.g. 100)

Alžir – Nigerija 2:1 (1:0)
(Trust-Ekong a.g. 40, Marez 90+5 – Igalo p. 73)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter