3
Domaći fudbal

‘GENERALKA’ POKAZALA VRLINE I MANE: Partizan grešio i bio kažnjen, rezervisti ga vratili iz ‘mrtvih’ (VIDEO)

Objavljeno: 13.07.19 u 18:53

Fudbaleri Partizana remijem protiv mađarskog Pakšija rezultatom 2:2(2:0) su završili pripreme za novu sezonu.

(Specijalni izveštač HotSporta iz Slovenije – Stefan Smuđa)

Meč je igran na istom terenu kao i u prvoj slovenačkoj proveri protiv Beltinaca (6:0), ali je ponovo zbog kiše bio u lošem stanju na pojedinim delovima, što je otežavalo čak i najobičnija dodavanja.

Partizan je prvi zapretio i to preko Sejdube Sume, koji je u petom minutu iz slobodnog udarca šutirao za malo preko prečke. U 13. je i Milan Smiljanić pokušao sa distance, ali je njegov opasan šut završio pored desne stative.

FOTO: Miroslav Todorović/FK Partizan

Crno-beli su, kao i protiv Olimpije i Bordoa od početka kontrolisali igru i diktirali tempo, dok su Mađari svoju šansu čekali iz kontranapada ili kada se lopta ‘ukopa’ zbog velike bare na centru. Tako su u 18. minutu niotkuda otvorili kontru iz koje je kapiten Pakšija Bode imao sjajnu šansu, ali je u pravi čas reagovao Dominik Dinga.

FOTO: Miroslav Todorović/FK Partizan

Uspeo je Pakši da se malo oslobodi pritiska i odmah je u 30. minutu uspeo da dođe do vođstva. Posle kornera sa desne strane koji je izveo Fejuš, najviši u skoku je bio Pap. Zahvatio je loptu taman ispred Stojkovića i ona je od stative odsela u mreži.

Partizan nije uspevao da dođe do prave prilike iz pozicione igre, a su nastavili da forsiraju kontre i iz nove su u prvom minutu nadoknade duplirali prednost. Arbitar nije dosudio evidentan prekršaj nad Sumom na polovini Pakšija i usledio je pas na Bodea koji je uspeo da umakne Strahinji Pavloviću i rezantnim udarcem matira Stojkovića.

Savo Milošević je u pauzi izvršio nekoliko izmena, a jedan od igrača koji je uspeo da promeni stvari već posle šest minuta bio je Umar Sadik.

Stvorio mu se veliki prostor po levoj strani, ušao je u kazneni prostor i napravio pometnju u odbrani rivala. Posle izblokiranog šuta vratila mu se lopta, a onda je odložio Sejdubi Sumi, koji je efektno zatresao mrežu.

Na taj način Nigerijac je uzvratio Gvinejcu za asistenciju protiv Bordoa.

Tokom drugog poluvremena izmenila se kompletna prva postava oba tima, ali je i dalje Partizan diktirao ritam. Ipak, uglavnom je pretio sa distance, pa je tako mladi Lazar Pavlović u 76. minutu sjajno tukao, ali je golman Nađi uspeo da skrene loptu u korner.

FOTO: Miroslav Todorović/FK Partizan

Veliku priliku za izjednačenje crno-beli su imali u 79. minutu. Probili su po desnoj strani, Pešukić je pretrčao svog čuvara, a onda pogodio stativu. Četiri minuta kasnije još jedno probijanje po desnoj strani, Lazar Pavlović je gađao Sadika po zemlji, ali je visoki napadač bio izblokiran.

Ipak, iz tog kornera konačno je stigao gol. Milosavljević ga je izveo, a lopta je posle odbitka stigla do Bojana Ostojića koji ju je sa sedam metara zakucao u mrežu Mađara.

Partizan se spasio poraza u ‘generalnoj probi’, i to sa rezervistima na terenu. Ipak, posle napornih priprema za očekivati je da Miloševićev tim bude pravi za start prvenstva.

‘Parni valjak’ se večeras vraća za Beograd, a igrači će dobiti tri slobodna dana, pre nego što odrade završne treninge za početak sezone. On je zakazan za 21. jul kada će gostovati Inđiji u prvom kolu LingLong Superlige Srbije, a četiri dana kasnije će otvoriti i evro-sezonu gostovanjem Kilmarnoku u Škotskoj.

FOTO: Miroslav Todorović/FK Partizan
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oproštaj Saše Ilića na najlepši mogući način! Srećni penzionerski dani i hvala na svemu Sale! ⚪️⚫️⚪️ Photo @starsportphoto

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

FOTO: Miroslav Todorović/FK Partizan

Partizan – Pakši 2:2 (0:2)
(Suma 51, Ostojić 83 – Pap 30, Bode 45+1)

Igralište u mestu Limbuš

PARTIZAN: Stojković(od 63. Popović) – Miletić(od 46. Pešukić), Dinga(od 46. Ostojić), S. Pavlović(od 46. Vujačić), Urošević – Smiljanić(od 73. Milosavljević), Zdjelar(od 46. Šćekić) – Lutovac(od 63. Jovanović), Suma(od 63. L. Pavlović), Ivanović(od 55. F. Stevanović) – Ožegović(od 46. Sadik).

PAKŠI: Holozer – Osvat, Lenzser, Feješ, Sabo – Pap, Vindeker, Konjiveš, Fejuš, Bode, Han.
Klupa: Nađi, Balo, Bartra, Bor, Čeke, Zevaji, Herječki, Kelemen, Kovari, Remili.

0
0

3 Komentara

  1. Kakve bre vrline. Samo mane. SAVO I VI iz uprave ,
    koga bre vi folirate. Mi igru
    nemamo. SAVO MI IGRU
    NEMAMO. DOVEDI TRENERA
    BUDI DIREKTOR DA VIDIMO
    EVROPU. OVAKO SAMO KAO
    TURISTI. POSLE BICE KASNO.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ma STA SE foliramo. SAVO
    MnOGO SLABO iGRAMO.
    I TI IMAS VELIKU ZASLUGU
    ZA MIZERNU IGRU. SAVO
    SPREMAJ OPRAVDANJE ZA
    ISPADANJE IZ EVROPE.
    JASNO STIGLI POJACANJE ,NEUIGRANOST I DR.
    AMATERI VODE KLUB ZATO
    SMO TU GDE SMO. I OVA
    SEZONA BICE IZGUBLJENA.
    IMA LI NEKO DA TO SAVI
    JAZE. VIDI SE DA ON TO
    NEZNA. A M A T E R I.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter