Crvena zvezda po APR-u duguje 34,5 miliona, a po rečima generalnog direktora Zvezdana Terzića dug je 14 miliona evra.

Terzić je istakao da je jedno ono što je knjigovodstveno, a drugo ono što je u stvarnosti.


Predsednik Nadzornog odbora Crvene zvezde Dragan Milošević za Redstarbelgrade otkrio je da Zvezda ima sporazum sa Agrobankom kojim se otpisuje veći deo duga od 17 miliona evra. Crvena zvezda bi trebalo da isplati 6,8 miliona evra u pet rata. Postoji mogućnost i da se Zvezdin dug otkupi od strane stranog fonda za 700.000 evra.

– Imam priču koju pominjem o koferu, u jednom momentu je Zvezdi bilo potreban kofer od 55 miliona evra, možda i više, jer su se posle pojavila nova potraživanja, poput Ćalasana, Gorana Drulića i 20 nekih potraživanja iz prethodnog perioda. Ali, da smo imali kofer od 55 miliona evra, mi u tom trenutku ne bismo dugovali ni jedan jedni dinar. Danas, na način na koji imamo sklopljen aranžman sa Agrobankom i još jednom velikom bankom. Imamo sklopljen aranžman u kome je dug 6.8 miliona evra, kamate su otpisane. Od septembra 2020. godine kreću rate, u pet godišnjih jednakih rata treba da se isplati taj dug. Pre sporazuma je ukupni dug sa kamatama prema Agrobanci bio 17 miliona evra – rekao je Milošević i potom dodao.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

– Za Zvezdu je čak i nepovoljno da vrati 6.8 miliona evra. Potpisali smo taj sporazum, jer taj osnov sporazuma, kad neko bude kupio naša potraživanja, ta cifra od 6.8 miliona evra je osnov za pregovore sa tim poveriocem koliko ćemo mi platiti. Da nismo potpisali, ostao bi 17 miliona evra. Ovako je ostao 6.8 miliona evra i sada država ako želi da proda naša potraživanja, ona će prodati tih 6.8 miliona evra, i to ako bude po ceni od 11.29 odsto, to će biti 700.000 evra. I onda ako ste tome prodali za 700.000 evra, i on ako ih proda za 1.5 – 2 miliona evra, on je super prošao. U najgoroj situaciji 1.300.000 evra na godišnjem nivou je cifra koju je Crvena zvezda u stanju da izdvoji danas, ranije nije mogla da izdvoji ni jedan evro za stare dugove. To je ta neka procena o kojoj priča generalni direktor – poručio je Dragan Milošević.

FOTO: FK Crvena zvezda

Milošević je potom detaljnije pojasnio kako je Zvezda smanjila dug i istakao da je najvažnije da klub ispunjava uslove za UEFA licencu. 

– Trebao nam je kofer od 55 miliona evra, danas nam treba kofer od 25 miliona evra, a do kraja godine, kada sve to bude formalizovalo, neće biti ni 14 miliona evra. Nije sve to vraćeno, nešto je otpisano našim pregovaračkim sposobnostima. nama se sada svi koji nam potražuju novac javljaju posle Lige šampiona, a pre dve godine ih nije bilo ništa. Fudbalskom klubu je najvažnije da ispunjava uslove za UEFA licencu, ne zanimaju ih krediti i dugovanja prema agentima, već to da budu isplaćeni fudbaleri, stručni štab, država i drugi fudbalski klubovi – rekao je Milošević u opširnom intervjuu za portal Redstarbelgrade.

FOTO: FK Crvena zvezda