3
Domaći fudbal

PARTIZAN GA SE OLAKO ODREKAO: Birmančević mučio Banants, Čukarički osvetlao obraz srpskog fudbala!

Objavljeno: 11.07.19 u 22:20

Fudbaleri Čukaričkog ubedljivom igrom došli su do pobede i kapitalne prednosti od 3:0 pred revanš meč u Jermeniji.
Radnički nije uspeo da danas donese pobedu našoj državi i podigne koeficijent Srbije. Čukarički se sa druge strane nije obrukao. ‘Brđani’ su ubedljivo slavili protiv Banantsa sa 3:0, a pored rezultata Aleksandra Veselinovića može da raduje i igra njegovih pulena. Među najboljima su bili Vidosavljević i Birmančević. Treba napomenuti da je ulaskom bivšeg fudbalera Partizana Čukarički dobio novu dimenziju, te nema sumnje da će Veljko biti velika enigma protivničkim odbranama u dresu Čukaričkog

Umalo autogol i radost navijača na Brdu. Centrirao je Kovač sa leve strane, a jedan štoper Banantsa zamalo poslao loptu u sopstvenu mrežu. Pritisak „brđana“ od starta meča. Luković je neugodno centrirao, ali je golman Banantsa bio na mestu u 9. minutu.

Veliku priliku imao je Vidosavljević u 15. minutu. Malo je nedostajalo da sa ivice šesnaesterca ugrozi gol Arjapetijana. U nastavku je pritiskao Čukarički, željan gola. Oprobao se nakon toga i Stojanović. U 21. minutu isti igrač imao je novu priliku Vidosavljević je pogodio stativu. Luković je u 32. minutu imao dobru priliku ali je njegov udarac zaustavio odlični golman Arjapetijan. Nije prestajao pritisak Čukaričkog, ali je i dalje nedostajala realiazija, oprobali su udarac, Docić i Luković. Ipak nije bilo promene.

U 40. minutu imao je priliku Puškarić, nakon odbitka, oklevao je. Napravio je još jedan dribling a u šut mu je ušao neko od defanzivaca Banantsa. Stojanović je fenomenalno proigrao Slobodana Tedića koji je ušao iza leđa odbrane i konačno posle blickriga razbio odbranu gostiju. Bio je to njegov prvenac u evropskim utakmicama. Čukarički je imao još jednu izglednu šansu upravo preko Tedića u 46. minutu ali je sa peterca prebacio gol igrač domaćeg sastava.

Gde je stao Čukarički u prvom, nastavio je i u drugom poluvremenu. Iako je jedan od najmlađih na terenu, Vidosavljević je u večerašnjem meču među boljim pojedincima u belo-crnom dresu. Imao je i u drugom poluvremenu nekoliko duela i prilika koji su mogli da prerastu u gol. Već u 52. minutu je raspalio po lopti ali je golman Banantsa uspeo da ukroti njegov udarac. Birmančević je tek što je ušao nakon solo prodora poslao loptu do Kovača koji je prosledio dalje do Stanojevića, a njegov udarac prosao je kraj suprotne stative.

Nije se Čukarički povlačio ni nakon postignutog gola. Veselinovićevi izabranici vršili su presing i pokušavali svim silama da postignu još jedan pogotak. Birmančević je uneo svežinu u tim, uzeo je loptu nekom od igrača Banantsa, povukao kontru, dodao do Stojanovića koji je morao bolje da šutira sa ivice šesnaesterca u 70. minutu.

Stefan Kovač je nakon prelepog centaršuta Birmančevića glavom spustio loptu u gol čuvara mreže Banantsa koji je mogao samo da je isprati pogledom. Birmančević je poslao u peterac, odbitak ide do Bogosavca, ovaj  šalje do Tedića, a mladi fudbaler Čukaričkog postigao je svoj drugi gol.  

Čukarički – Banants 3:0 (1:0)

Stadion: Čukarički

Sudija: Ivar ori Kristjanson (Island) 

Čukarički: Belić – Ćirković. Šapić, Puškarić, Bogosavac – Kovač, Docić, Vidosavljević (Ničkević) , Stojanović (Đorđević ), Luković (Birmančević) – Tedić.

Banants: Ajrapetijan– Visjabhabm Joidim Ajvazjan, Petrosjan – Dašjan, Kamara, Baregjaman – Stanojević, Kobzar, Glišić.

0
0

3 Komentara

  1. Deca koju si naveo,uz Milenkovica ,Vlahovica,Saponjica,Lukica … da ima Uprave kluba kao sto je nema,danas bi pored ovih momaka koji su na prodaju a jos nisu otisli,nosili Partizan. Dok je ovako kako je,cilj im je unistenje skole fudbala i ako to ne odbranimo,nas vise nema.

    0
    0
    Odgovori
  2. Nastavlja se poklanjanje partizanove dece koji postaju najbolji igraci jer prolaze kroz najbolji skolu fudbala posle Ajaksa na svetu.Bogosavac,Birma,Kokir a sad ce I Djerlek.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter