2
Domaći fudbal

KVAL. ZA LIGU EVROPE: Radničkom neugodno iznenađenje u Talinu!

Objavljeno: 11.07.19 u 19:48

Fudbaleri Radničkog nisu pobedom započeli kvalifikacije za Ligu Evrope. Od njih je bila bolja Flora iz Talina. Domaći su slavili rezultatom 2:0.
Iako u prvom poluvremenu nismo videli nikakva uzbuđenja. Drugi deo meča doneo nam je dosta kvalitetniji fudbal. Radnički jeste na momente bio bolji rival, ali je domaćin bukvalno ni iz čega posle loše reakcije odbrane došao do vođstva, a strelac je bio fudbaler koji je u igru ušao dva minuta ranije. Prvi gol Flori  doneo je Lepik u 75. minutu.  Dok je u Završnici Vasiljev postavio konačan rezultat. 

Počeo je meč klasičnim ispitivanjem snaga. Radnički je od početka meča vršio pritisak na zadnju liniju Flore. Ipak, u uvodnih 20 minuta meča nije bilo ozbiljnijih prilika na meču. Činilo se da su u prvom poluvremenu oba tima čekala grešku onog drugog, a nije se žurilo ni Flori, ni Nišlijama ka golu protivnika.

Jerveled je prošao pored trojice fudbalera Radničkog leve strane strane, poslao je centaršut, a odlično je odreagovao Stefan Đorđević koji je poslao loptu daleko od gola Radničkog pre nego što je došla do nekog od protivničkih igrača. Radnički je u prvih 45. minuta imao defanzivnu filozofiju igre iz koje nije uspeo nijednom da napravi priliku da ugrozi gol Igonena. Na kraju poluvremena 0:0.

Imao je neverovatnu priliku Radnički u 51. minutu. Centrirao je Meleg, pogrešio je Igonen, lopta je došla do Bondarenka šutirao je vezista Nišlija, neko od defanzivaca blokirao je njegov udarac ka praznom golu, odbitak je došao do Lazara Đorđevića, koji je ponovo probao. Očistili su opasnost domaći i krenuli u kontru, Vasiljev je izašao jedan na jedan sa golmanom Petrovićem, a čuvar mreže Nišlija reagovao je odlično i pokazao da će mreža Radničkog i ove godine biti začarana. U nastavku je Meleg imao priliku ali je njegov udarac glavom završio pored gola. Igrao se 60. minut Livak je šutirao sa distance, ali tik iznad prečke Radničkog

Igrači domaćeg tima u nastavku su zbili redove i pritisli su Radnički na sredini što je dovelo do nekoliko izgubljenih lopti. Petrović je u prvom trenutku dobro intervenisao, a od 75. minuta Flora je došla u vođstvo. Prvo je Vasiljev probao da pogodi, reagovao je Petrović, a onda glavom u petercu Lepik je doneo vođstvo Flori. Radnički je u nastavku zaigrao ofanzivnije, ali nije bilo opasnosti po gol Flore.

Ulogu glavnog organizatora igre preuzeo je Jirka. Vasiljev je povukao kontru u 83. minutu, pokušao je da pronađe Milera, a on na sreću Nišlija sa petnaestak metara šutirao je preko gola. U samoj završnici meča koban po Radnički bio je Konstantin Vasiljev. Pokušao je da postigne gol, reagovao je Petrović, lopta se ponovo odbija do Vasiljevića, Petrović nekako uspeva ponovo da reaguje, ali je treća sreća bila naklonjena Vasiljevu koji je postavio 2:0. 

Flora Talin – Radnički Niš 2:0 (0:0)

Stadion ‘A Le Kok Arena’

Sudija: Aleksandru Tan (Moldavija)

Flora: Igonen -Kams, Kušk, Purg, Jarvelaid – Kreida, Ainsalu, Vasiljev – Livak, Sorga (Lepik), Miler

Radnički: Petrović –  L. Đorđević, Todorovski, Ostojić, Đorđević S – Bondarenko, Meleg (Stojanović), Noma, Jirka, Tomić (Batrović),- Bojović (Makarić)

FOTO: FK Radnički Niš

0
0

2 Komentara

  1. Gde je ta Tončevljeva nepobediva mašina? Ovo je bruka i sramota,ali ako brukaju sebe baš me briga ali brukaju ceo naš fudbal. Umesto da su dobili oba meča oni ovako sa nula koeficijentom doprinosa na uefa lusti. Pa sad i da dobiju u Nišu, i prodju dalje,ovo je ozbiljan gubitak za nacionalni koeficijent.Zanimljivo, nepobediva Cz i Radnički izgubili ogromna tri boda! Sramno, stigla ih prošlogodišnjakletva iz Humske crkve fudbalskehehe!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter