1
Domaći fudbal

FOTO: Miroslav Todorović / FK Partizan

HOTSPORT UGAO: Raste optimizam u Humskoj – ova tri elementa ohrabruju Grobare pred start sezone!

Objavljeno: 11.07.19 u 13:05

Bordo je bio najteža, ali i najbolja provera za Partizan i ubrizgala je značajnu novu dozu optimizma među navijačima. Sa razlogom.

(Specijalni izveštač HotSporta sa Pohorja – Stefan Smuđa)

Minimalni porazi od Budućnosti i Olimpije, uz neobjektivne trijumfe protiv Zvijezde 09 i Beltinaca spustili su malo očekivanja među navijačima Partizana, toliko da se čak i Kilmarnok činio velikim protivnikom, ali je jučerašnji trijumf protiv ozbiljne ekipe kakva je Bordo, rapidno povećala nivo euforije među crno-belom Srbijom.

Iako su ‘Žirondinci’ na početku svojih priprema, ipak su ekipa sa ‘većim brojem obrtaja’ od svih gore navedenih i mogli su da pruže jasniju sliku gde se crno-beli u ovom trenutku nalaze. Izdvojilo se nekoliko elemenata koji mogu sa razlogom da raduju partizanovce.

Prevashodno je to tandem ‘Su-Sa‘, o kom se naširoko priča na društvenim mrežama od sinoć. Navijači su dugo čekali na naslednike tandema ‘Đu-Le’ (Uroš Đurđević i Leonardo da Silva Souza), koji su doneli ‘duplu krunu’ i nadaju se da bi mogli da ih dobiju u Sejdubi Sumi i Umaru Sadiku.

To je nagovestio ‘mat u tri poteza’ koji su priredili kreator i čovek kome je udahnut novi život, Sejduba Suma, i skromni momak iz Nigerije, koji je slavlje sačuvao za zvaničnu utakmicu, Umar Sadik.

Njih dvojica, primetno je u Sloveniji, drže se zajedno i van terena, jedno drugom olakšavaju pripreme i stvaraju prijateljstvo koje bi moglo da bude ključno upravo za ovakvu konekciju. kojoj se nadaju navijači.

Drugi, ali ništa manji, utisak sa jučerašnjeg meča je partija Saše Zdjelara na sredini terena. Podsetimo, borbeni vezista je zimus bio pred transferom upravo u Bordo, čekao se samo jedan poziv, ali on nije stigao. Možda zato je pre dva dana na treningu u Mariboru Zdjelar  prozborio: ‘Sudbina je tako htela, šta ćete… Videćemo ih sutra’.

I Zdjelar je bio maestralan! Eto šta motivacija može da uradi… Vezivao je u čvor svoje nesuđene saigrače, naterao ih na sijaset grešaka, dolazio i distribuirao loptu na sredini terena. Izuzetna partija koja nije prošla nezapaženo u svlačionici crno-belih, pa je i Savo Milošević otkrio novinarima da je neko prozborio:

– E, sad će Bordo stvarno da ga kupi.

FOTO: Miroslav Todorović / FK Partizan

Zdjelar je takođe bio veliki deo trećeg ‘plusa’ Partizana iz provere protiv Francuza. Crno-beli su naime u danima za nama na treninzima uporno ponavljali i trenirali iznošenje lopte pod pritiskom.  Upravo to je juče došlo do izražaja. Mladi Strahinja Pavlović je započinjao, a Ostojić desno, Urošević levo i Zdjelar u sredini su mu se konstantno nudili i tako su lako rešavali visoki presing Bordoa.

Tako smo umesto često gledanih ispucavanja ‘na prvu’, viđali otvaranje prostora između linija i kroz malo pasova osvajanje velikog dela terena, što je zasluga igrača, ali i njihovog mentora ove vežbe na treninizima, Milana Đumija Đuričića.

Još uvek nije lako izvesti zaključak, ali se nazire tim koji bi mogao da otvori sezonu protiv Inđije 20. jula, ali i Kilmarnoka u Škotskoj 25. jula.

Na golu će sigurno biti Vladimir Stojković, a u zadnjoj liniji su sigurni Nemanja Miletić, Bojan Ostojić (mada su kandidati i Igor Vujačić i Dominik Dinga) i Strahinja Pavlović, dok je za levog beka projektovan Rajko Brežančić. Ali, dok on ne uđe u potpunu fizičku spremu, njegova zamena biće Slobodan Urošević.

FOTO: Miroslav Todorović / FK Partizan

Sada je izvesno da je Umar Sadik ispred Ognjena Ožegovića u špicu, a promene su moguće u veznom redu. Partizan je u potrazi za još jednim centralnim defanzivcem, ali su za sada sigurni na pozicijama zadnje veznog Saša Zdjelar i Aleksandar Šćekić. Desno krilo rezervisano je za Zorana Tošića, centralna pozicija za Sejdubu Sumu, a na levoj strani se čeka pojačanje.

Hoće li to biti Japanac Takuma Asano ili Argentinac Kavaljaro, teško je reći… Ali iz Partizana postoje najave da će novo lice stići veoma brzo. U pitanju su dani, možda i sati…

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

1 Komentara

  1. Savo rece da je krajnji rok za pojacanja 10.7. (Juce), a i najavljeni odlasci nikako da se dese, Pavlovic, Ricardo, Nikolic, Zakaric, Scekic…..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter