0
Domaći fudbal

VESELINOVIĆ: Imamo najmlađi tim! Trener gostiju odgovorio na pitanje koje se ne postavlja!

Objavljeno: 10.07.19 u 14:00

Čukarički sutra otvara sezonu u Evropi. Prvi protivnik je Banants. Belo-crni se nadaju pozitivnom rezultatu, a danas je održana i pres konferencija pred meč.

Trener Aleksandar Veselinović izašao je pred novinare i najavio današnju utakmicu.

– Imamo deset mladih igrača i u ovom momentu smo jedna od najmlađih selekcija u evropskom takmičenju. Želja mi je da sutra pošaljemo poruku tribinama svojim odnosom i energijom. Igramo protiv kvalitetne ekipe koja godinama igra evropska takmičenja i sastavljena je od stranaca i bivših i sadašnjih repeprezentativaca Jermenije. Oni su veoma talentovani za kombinatorike. Želimo da usmerimo igru na način koji nama odgovara. Igramo protiv iskusne ekipe dok je naša snaga Mladost. Igramo za sebe i boje svog kluba. Biće nam zadovoljstvo ako doprinesemo uspehu srpskog fudbala, počeo je Veselinović.

Na pitanje koji bi rezultat zadovoljio njegove i apetite Čukaričkog imao je spreman odgovor.

– Očekuje nas neizvesna utakmica. Biće važan prvi duel ali i revanš i siguran sam da moramo da odgovorimo izazovu. Utakmica će biti rešena poslednjim zviždukom u Jerevanu. Želimo da na pravi način rešimo sve situacije, a ne da mislimo o rezultatu. Ne smemo da budemo bahati, već obazrivi i moramo da poštujemo svakog protivnika. Ne bih previše da obećavam, a ova mladost može sa pokaže svoj kvalitet – kaže trener Čukaričkog.

Veselinović se potom osvrnuo na ekipu iz Jermenije.

– Vidi se da ovom ekipom rukovodi čovek koji je igrao dugo u Portugaliji i Španiji, on insistira na kombinatorici. Nisu klasična istočnoevropska ekipa, već više igraju kao zapadni timovi, što je i pečat njihovg trenera. Šanse su nam 50:50 i nemamo pravo da bilo koga potcenjujemo – ističe trener Veselinović

Upitan je Veselinović i koliko je zadovoljan kvalitetom prvotimaca.

– Imamo 16 igrača iz škola kluba, što je dokaz organizovanog sistema. Imamo preko deset igrača koji ulaze u prvi tim i to uvek donosi neizvesnost. Ovo je nama prva zvanična utakmica, u pripremama nismo imali poraz, ali je sve drugačije kad dođu ovakvi mečevi. Videli ste juče Zvezdin meč, bili su favoriti, ali je bilo jasno da zbog prve utakmice i njima treba vremena da se uigraju i to pokažu na terenu. Zadovoljan sam odnosom starijih igrača i načinom na koji pomažu mlađima. Imamo dobar balans u odnosu iskusnijih i mlađih – poručuje Veselinović.

O igračima koji su otišli ili tek treba da odu.

Mudrinski i Bogosavac su dokazali kvalitet kod nas, a igrama na Afričkom kupu Ovusu je pokazao da je i za više domete. Oni su bili zaslužni u velikoj meri za uspehe tokom prošle sezone. Fali nam Miladin Stevanović, Bogosavac je tu, ali bi mogao u svakom trenutku da ode. Na njihovo mesto dolaze ne toliko zvučni i mladi igrači koji moraju kad tad da dobiju priliku i ja svim srcem želim da im je pružim. Zamolio bih zbog njih fudbalsku javnost da im da podršku, jer su oni budućnost našeg fudbala. Voleo bih da budu pube tribine i da izazovemo empatiju beogradske publike, pogotovo jer će ovo biti jedina evropska utakmica tokom sutrašnjeg dana u prestonici – zaključak je Veselinovića

Trener Banantsa Ilšad Fajzulin kratko je prokomentarisao sutrašnji meč.

– Sutra će biti veoma važna i teška utakmica, pogotove što smo čuli da je u Čukaričkom došlo da velikih promena. Ne bih nikoga od igrača pojedinačno izdvajao, već moramo da se koncentrišemo na igru čitave ekipe – ističe Fajzulin.

Na pitanje da li bi bio zadovoljan remijem imao je zanimljiv odgovor.

Takva pitanja se ne postavljaju treneru, za nas je najvažnije da svaki korak bude pozivitivan. Svaki korak bliže pobedi za nas je veoma važan i predstavlja uspeh – poručuje trener gostiju.

O svom timu i ambicijama…

– Živimo u informacionom svetu, imamo intenet, možemo dobiti informaciju o bilo kom igraču i timu u celini, tako da mozete da se upoznate. Naši momci su se dobro snašli i pokazali, čim su stigli do ovde to je poazatelj njihovog rada. Ako uzmemo u obzir da je trener došao nedavno i da ce verovatno promeniti način igre, očekujemo poboljšanje u igri samog tima. Za ove dve tri sedmice ne mogu ništa da očekujem, verovatno će biti promena.

Povređeni su Veličković i Kajević i oni neće biti u konkurenciji za tim, prenos je na RTS 2 od 20.30 sati.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter