5
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

PARTIZAN PODIŽE FORMU: Pao je Bordo! Da li to crno-beli dobijaju novi tandem ‘Su-Sa’? (VIDEO)

Objavljeno: 10.07.19 u 19:53

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Bordoa rezultatom 2:1 (1:0) u pretposlednjoj i, do sada, najtežoj proveri na letnjim pripremama.

(Specijalni izveštač HotSporta iz Austrije – Stefan Smuđa)

Pre četiri dana Partizan je dobro počeo i loše završio utakmicu protiv Olimpije u Ljubljani (0:1), a danas je bio još bolji u prvom poluvremenu, napredak je bio evidentan i nagrada je stigla.

Ovog puta od početka je šansu dobio Umar Sadik umesto Ognjena Ožegovića i time je Savo Milošević ukazao ko će biti prvi izbor za špica na startu sezone kroz 10 dana.

Najveći iskorak crno-beli su napravili što se tiče iznošenja lopte kod visokog presinga protivnika. Radilo se na tome intenzivno prethodnih dana i to se jasno videlo u prvom poluvremenu meča protiv Bordoa.

‘Žirondinci’ nisu gotovo nijednom zapretili golu Vladimira Stojkovića, dok su crno-beli bili dosta ofanzivni, kontrolisali igru i stvarali dosta opasnost pred golom Francuza.

Nije bilo pravih, stopostotnih šansi, sve do 42. minuta i fantastične kontre u režiji novog tandema ‘Su-Sa’. Sejduba Suma je sa svoje polovine poslao teledirigovan pas prema Umaru Sadiku koji je u nekoliko koraka pretrčao veliki deo terena, pobegao čuvarima, prevario čak i golmana Bordoa i rutinski zatresao mrežu.

U drugom delu meča crno-beli su opet usporili, razumljivo, umor je učinio svoje, ali nisu u potpunosti pali kao što je to bio slučaj protiv Olimpije. Nije bilo panike kod iznošenja lopte što bi mogao da bude veliki plus, a takođe crno-beli su se konstantno trudili da odgovore na duel igru i oni budu ti koji kontrolišu meč.

FOTO: FK Partizan

Istina, neretko je nedostajao završni pas ili udarac, kao u 76. minutu kada je Ognjen Ožegović lepo proigrao Filipa Stevanovića, a mladi krilni napadač bio za malo neprecizan. Ipak, minut kasnije ponovo se zatresla mreža Bordoa.

Posle kornera sa leve strane, Nemanja Miletić je vratio loptu na peterac, a posle gužve i ‘šume nogu’ ona je došla do Milana Smiljanića koji je lako duplirao prednost Partizana.

Međutim, već nakon pet minuta francuski tim je odgovorio i smanjio zaostatak. Strelac je bio Brijan, posle odličnog prodora Benraua po desnoj strani.

Ipak, Partizan je uspeo da sačuva vođstvo i ostvari trijumf koji će mu mnogo značiti, najviše na psihološkom planu pred start sezone koji je zakazan za 20. jul protiv Inđije, ali i pred 25. jul i prvi meč protiv Kilmarnoka u Škotskoj.

‘Parnom valjku preostao je još jedan pripremni meč, svojevrsna ‘generalna proba’ protiv mađarskog Pakšija u subotu u blizini baze na mariborskom Pohorju.

Bordo – Partizan 1:2 (0:1)
(Brijan 82 – Sadik 42, Smiljanić 77)

Stadion u Volfsmarketu
Sudija: Kristijan-Petru Kjorćirka

BORDO: Pusan, Plateng, Sov, Bais, Pablo, Punđe, Lotin, Deprevil, Dijara, Mansini, Bakva.
Klupa: Postil, Rujar, Belanova, Makser, Benito, Otavio, Benrau, Traore, Adli, Brijan, Kardozo.

PARTIZAN: Stojković (od 61. N. Stevanović) – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević (od 46. Brežančić) – Zdjelar, Šćekić (od. 75. Smiljanić), Tošić (od 46. Lutovac), Suma (od 61. Pavlović), Ivanović (F. Stevanović), Sadik (od 61. Ožegović).

0
0

5 Komentara

  1. Alo grobari dajmo sansu i Savu i igracima. Ako ne moze Asano dobar bi bio Ovusu. Hocu nesto drugo da kazem sto sam zapazio i pre , a pogotovu juce na utakmici . Ljudi Partizan u svojim redovima ima mega talentovanog igraca , koji bi trebalo da postane velika fudbalska zvezda. Kako se samo postavlja, beskompromisan u duelu, nenadmasan u igri glavom , kada osvoji loptu ne nabija je bilo gde nego lepo kulturno sa jednim ili dva driblinga iznosi i tacnim pasom je predaje. Pogadjate u pitanju je Pavlovc Strahinja. Znam da ce triling lopova (vvv) UCINITI SVE DA GA STO PRE UTOPE’. Za godinu dve decko ce vredeti citavo bogastvo.

    0
    0
    Odgovori
  2. SAVO NIKAKVA FORMA,
    NIKAKVA IGRA. SA OVAKVU
    IGRU MI NEMAMO STA TRAZITI U EVROPU. PA
    OLIMPIJA JE DUPLO BOLJA OD OVAJ BORDO. SAVO ! MI
    NEMAMO BRZE AKCIJE, NEMAMO PASOVE ,SUTEVE.
    KAKVU DOBRU IGRU VIDIS TI

    0
    0
    Odgovori
    • NISI TI PARNI VALJAK VEC PRIGRADSKI ZARDJALI VALJAK, UTVARA IZ RUPE IZGUBLJENIH SNOVA!
      NAPRED SAVO NAPRED GROBARI! SVO KO JEDAN UINAT TALIBANIMA malim!
      PUNICEMO VAS BRE KO PUNJENU PATKU HOHOHOHO!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter