0
Fudbal

KAN: Čeka nas veliki derbi u polufinalu, Senegal i Nigerija nisu razočarali (VIDEO)

Objavljeno: 10.07.19 u 23:30

Favoriti su danas na ‘crnom kontinentu’ opravdali očekivanja i čini se da će jedna od ove dve selekcije osvojiti pehar.

Benin i Južna Afrika prosto nisu imali šanse u dvobojima sa ‘superorlovima’ i ‘lavovima sa Teranže’.

SENEGAL – BENIN 1:0

Bravo za Benin! Veliki je uspeh ući među osam najboljih timova Afrike. Ipak, dalje nisu mogli. Senegal je slavio sa 1:0.

Benin je prvi zapretio u 26. minutu kada je Pote šutirao iz slobodnog udarca, ali je lopta završila pored gola. U 38. minutu uzvratio je Niang. Pote je otvorio drugo poluvreme, ali je golman ‘lavova’ Gomis bio na mestu.

Manea smo u prvoj šansi videli tek u 54. minutu, napadač Liverpula je pogodio, ali je gol poništen zbog ofsajda. Mane je u 69. minutu bio najzaslužniji za vođstvo Senegala, izmešao je odbranu Benina, uposlio Gaja, a ovaj pogodio 1:0.

Benin je meč završio sa deset igrača, jer je Verdon isključen u 83. minutu.

NIGERIJA – JUŽNA AFRIKA 2:1

Bio je ovo meč sa mnogo trčanja, ali ne i šansi. Nigerija je povela već iz prve u 27. minutu kada je Čukuveze uz dosta sreće došao do lopte i rutinski završio dugu akciju – 1:0.

U 71. minutu je ‘Bafana Bafana’ izjednačila. Posle slobodnog udarca jedan igrač Južne Afrike je igrao glavom, loptu poslao na drugu stativu i to je bio gol Zungua. Sudija se konsultovao sa VAR sobom oko ofsajda, njega nije bilo – 1:1.

Ipak, Nigerija je do polufinala došla u 89. minutu. Simon je izveo korner, a Trust-Ekong pogodio za konačnih 2:1.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter