2
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

HOTSPORT INTERVJU: Đole Ivanović otkriva kakav je ’novi Suma’ i ko je najbolji fudbaler sa kojim je igrao!

Objavljeno: 10.07.19 u 10:51

Nasmejani momak iz Mokrina na treninzima pokazuje da ume sa loptom, ostaje da to konačno pokaže i na ‘zelenom tepihu’.

(Specijalni izveštač HotSporta sa Pohorja – Stefan Smuđa)

Malo je igrača u ‘manjim sredinama’ koji uspeju da budu najkorisniji igrači Superlige Srbije, a da nisu iz Crvene zvezde ili Partizana. To je 2017. godine uspelo Đorđu Ivanoviću, tada ofanzivcu subotičkog Spartaka, kada je blistao i golovima i asistencijama u plavo-belom dresu.

Tačnije, u prvom delu sezone 2017/2018, momak iz Mokrina je postigao čak 11 golova i namestio je pet pogodaka svojim saigračima. Poveo je Spartak ka Evropi, a onda se preselio u Partizan u januaru 2018. godine.

Za godinu i po dana u Humskoj je uspeo da ostavi utisak odličnog tehničara, sjajnog u prodoru, pogotovo kada uđe u igru sa klupe da promeni ritam utakmice. Tokom intervjua u mariborskom Pohorju složio se sa konstatacijom da je napokon došlo pravo vreme da zablista punim sjajem.

 Kako ti je na pripremama, ima li umora?

– Super nam je, mada je možda lepše bilo na Zlatiboru. Teški su treninzi, ali ide sve po planu i nadam se da će tako i ostati. Radimo i snagu i loptu, a meni možda više prija rad na tehnici.

 Kako bi ocenio rad sa Savom Miloševićem?

– Mene je Đukić doveo, a bio sam i kod Bate i kod Sava. Sva trojica su fenomenalni ljudi, za ekipu i za atmosferu. Istina, kod nekih nam nisu išli rezultati na ruku, ali šta da se radi. To je i do igrača.

FOTO: Miroslav Todorović / FK Partizan

 Prethodna sezona je do pred sam kraj pretila da bude upamćena kao najgora u novijoj istoriji kluba.

– Nije nam išlo prošle sezone, ali jesmo, izvadili smo se u Kupu. Nismo imali sreće ni u Evropi, izvukli smo taj Bešiktaš, a tamo sve sami vrhunski igrači iz velikih evropskih klubova. Iskusniji su bili od nas… Možda smo mogli više u toj prvoj utakmici u Beogradu, imali smo neke šanse, ali nismo uspeli. Nije bilo baš kako smo očekivali… – ispričao je Ivanović.

Primetio sam da voliš da pimpluješ tokom treninga. Da li je tačno da umeš podjednako dobro da pimpluješ i sa teniskom lopticom?

– Uf, da… Volim da iskoristim svako vreme tokom treninga i tokom pauze, dok svi piju vodu, ja pimplujem. Mogu dosta i sa teniskom lopticom, tačno je.

 Videli smo da te Savo uvežbava na krilnoj, ali i nekada na poziciji centralnog napadača. Koja pozicija tebi najviše odgovara?

– Ma, meni je apsolutno svejedno. Mogu i špica, mogu levo i desno krilo, iza špica, ma svuda. Možda se najbolje osećam iza napadača, ali verujte, potrebne su mi samo dve ili tri utakmice na jednoj istoj poziciji, da se malo priviknem i da osetim prostor. Posle toga, mogu da igram na svakoj poziciji, bez problema.

FOTO: Miroslav Todorović / FK Partizan

 Postoji mišljenje u javnosti da si izuzetan tehničar, ali da to ne uspevaš dovoljno da iskoristiš na terenu.

– Jeste, ima tu svega… I ja mislim da imam odličnu tehniku, ali nekada ne uspem da izvedem sve što zamislim na terenu, ne znam… Radim na tome.

 U Spartaku si bio MVP lige i bio maestralan u tandemu sa Nemanjom Nikolićem.

– Da, tamo sam igrao baš iza špica, iza Nemanje Nikolića. Veliki majstor fudbala! On je najbolji igrač sa kojim sam i protiv kog sam igrao. Neverovatan je sa loptom! Ne znam šta se desilo u njegovom slučaju, stručni štab je odlučio da on više ne bude deo tima i to sam prihvatio.

 Koliko misliš da Partizan može ove sezone?

– Klub kao Partizan mora da igra Evropu, to nam je jedino u glavi. Kasnije i da osvojimo titulu i opet Kup. Idemo ka tome. Znam ta do možemo da ispunimo i da možemo ravnopravno da se borimo sa Zvezdom – rekao je Ivanović i dodao da ne planira da napušta Humsku ovog leta iako smo saznali da je bilo nekih interesovanja.

Protiv Olimpije si igrao tik pored Sejdube Sume u ofanzivnoj liniji. Može li Partizan da dobije ‘novog Sumu’?

– Kada sam ja došao u ekipu, sve je bilo drugačije oko njega. Sada mi deluje da će biti onaj pravi Suma koji je doveden za tu sumu – našalio se Ivanović i dodao:

– Apsolutno se slažem, konačno se smeje na treninzima, prihvaćen je. Mislim da će biti veliko pojačanje za Partizan u novoj sezoni.

 A kako ti se čini novajlija Umar Sadik?

– Fin momak, mlad. Tu je tek par dana. ’Gađaću’ ga gde god bude tražio, ili po zemlji ili loptama kroz vazduh.

FOTO: Miroslav Todorović / FK Partizan

 Imaš dosta iskustva u derbijima, kakve utiske nosiš?

– To je jedina utakmica u našem fudbalu u kojoj igramo otvoreno i jedni i drugi. Uglavnom se ekipe protiv nas zatvaraju. Derbi je utakmica sa dosta pritiska, ali i puno očekivanja. Pobeda u derbiju puno znači. Imam svoje mišljenje, ali ne bih o tome kako ostale ekipe u ligi igraju protiv nas i njih… – nagovestio je nešto Ivanović, ali nije želeo dublje o tome.

 Možeš li čitaoce da uputiš u tvoje prve dodire sa crno-belim bojama, kako si počeo da navijaš za Partizan?

– Brat je od uvek navijao za Zvezdu, a ja sam uvek išao kontra od njega. I kao klinac sam zavoleo Partizan. Postoji čak i slika na Instagramu kada sam kao mali kačio neki transparent na ogradi stadiona u Humskoj. Ali ne sećam se šta je bilo na njemu. U svakom slučaju, traje to od malih nogu.

Ti si iz Mokrina, jesi li učestvovao u nadaleko poznatom takmičenju u tucanju jaja?

– Učestvovao sam na tom događaju pre četiri ili pet godina, ali mogu vam reći da su jaja bila slaba – našalio se za kraj intervjua za HotSport Partizanov krilni napadač, Đorđe Ivanović.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

2 Komentara

  1. ………tehnicki potkovani igraci,Nikolic i Ivanovic ali spori za LE i LS, pa zato Savo trazi brze igrace za vise ciljeve kluba

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter