5
Domaći fudbal

ZVEZDI FALIO JOŠ JEDAN MARIN: Borjan i Marin jedina svetla tačka u Zvezdi! Crveno-beli nose ‘nulu’ kući!

Objavljeno: 09.07.19 u 21:51

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su prvi meč ove sezone, imali su igru, ali je izostao rezultat

(Od specijalnog izveštača iz Marijanpola – Mirko Marković)

Crvena zvezda je napadala u većem delu meča, a u momentima kada je zakazala odbrana Zvezde, na nivou je bio Milan Borjan. Utisak je da je Zvezda mogla mnogo bolje, ali srećom po crveno-bele nije bilo gore po njih, a moglo je i to. Na kraju, meč je završen bez golova, a imaće priliku Zvezda već naredne nedelje da popravi utisak. 

Napad Crvene zvezde išao je po desnoj strani, Ivanić je pokušao da zada probleme protivniku, ali udarac nije bio dovoljno jak i lopta je otišla pored gola Već u 8. minutu susreta vezista Zvezde Branko Jovićić sankcionisan je žutim kartonom nakon što je grubo reagovao prilikom kontre domaćeg sastava. Fudbaleri Crvene zvezde sve više pritiskaju zadnju liniju Suduve i pokušajima sa distance pokušali su da ugroze gol domaćeg tima, ali je Kardum odlično reagovao. Švrljuga je u nastavku pokušao po desne strane, ali je odlično reagovao Rodić u poslednjem trenutku. Lepo je fintirao Jovančić u 12. minutu, napravio je sa 17 metara prostor za udarac, ali nije bio precizan i lopta je otišla preko gola.

Crvena zvezda strpljivo je organizovala napad, na ivici šesnaesterca Ben je oboren, dobili su gosti slobodan udarac. Oprobao se i Marin iz slobodnjaka, ali je pogodio nekog od protivničkih igrača u živom zidu. Igrao se 25. minut kada je Švrljuga pokušao da ugrozi Zvezdu, ali je Milan Borjan odlično reagovao.Pokušavali su naši fudbaleri da dođu do gola domaćeg sastava, dosta problema zadavao je Švrljuga, dok su igrači Zvezde povremeno sa distance pokušavali da ugroze domaćina.

Josip Tadić je povukao kontru u 40. minutu Verbickas je bio sa druge strane, ali se tadić spetljao i poslao loptu do Milunovića. U nastavku prvog poluvremena pretili su Ben i Boaći, ali je nedostajala završna realizacija. Ben je u 44. minutu uzeo loptu domaćim igračima na sredini, namestio se na udarac, a lopta je odskočila ispred gola Karduma, ali je završila kraj stative.

Drugo poluvreme Zvezda je otvorila napadom. Pokušao je Jovančić u 48. minutu, ali je golman Suduve bio budan i uspeo je da reaguje. Tri minuta kasnije nakon kornera Ivanić je pronašao Jovičića, a njegov dobar udarac završio je tik iznad prečke. Jovančić je u 57. minutu pokušao da uposli Marina, ali je Kardum uspeo da reaguje ispred fudbalera crveno-belih koji je pokušao da stigne nešto bržu loptu.

Ima Zvezda inicijativu u drugom poluvremenu i ‘kidiše’ ka golu protivnika, iako se broj šuteva do ovog trenutka popeo na dvocifren broj rezultat je i dalje 0:0. U 61. minutu Suduva je imala priliku da kazni promašaje Zvezde, Topčagić je nakon centaršuta imao najbolju priliku za domaći tim, a Borjan je odlično odreagovao i sačuvao gol Zvezde. Transformisala se odlično Crvena zvezda iz odbrane i povukla polukontru, nakon prodora Ben je izašao pred Karduma, koji je uspeo da mu zasmeta, a lopta je otišla kraj gola. U 69. minutu crveno-beli su se povukli i dali priliku Suduvi da organizuje napad, Rodić je ispao, Kerla je nakon centaršuta dobio loptu na petercu, lopta koju su svi videli u golu završila je kraj gola. Vukanović i Kanjas pokušali su da ugroze gol Suduve u 90. minutu,  Vukanović je poslao loptu u šesnaesterac Suduve, ali nije bilo nikoga da je primi

U nastavku je Zvezda uspostavila igru, nakon jednog kornera Marin je pokušao da pronađe Pavkova, a defanzivci suduve reagovali su smireno, sa desetak metara odbitak je sačekao Rodić koji je loptu poslao daleko iznad gola. Prelepa akcija Crvene zvezde u 76. minutu, kombinovali su igrači Zvezde, na šut se namestio Ivanić, a u poslednjem trenutku uklizao je defanzivac suduve Živanović. U poslednjih deset minuta igrači Zvezde krenuli su u blickrig gola Suduve. Kao i tokom celog meča, imala je Zvezda kontrolu lopte u svojim nogama, pokušavali su dalekometnom paljbom da ugroze gol Suduve, ali im to nije išlo za nogom. Ipak, na kraju su se oslobodili domaći igrači i dva puta pripretili, ali je Zvezdina odbrana bila na mestu.  

Zapratite najjaču sportsku stranicu na Instagramu, hvala na poverenju! 

SUDUVA – CRVENA ZVEZDA 0:0
Stadion: Suduva Marijanpolje, Sudija: Jergen Burhart (Danska)

SUDUVA: Kardum – Švrljuga, Kerla, Jankauskas, Živanović, Slavickas – Matulevičijus (Golubickas 58), Čađenović, Verbickas – Topčagić, Tadić (Gotal 45)

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljić, Babić, Milunović, Rodić – Jovančić, Jovičić (Kanjas 70), Ivanić – Marin, Boaći (Pavkov 71), Ben (Vukanović 86).

0
0

5 Komentara

  1. Toliko preteran naslov…ali dobro…videlo se ko je kvalitetnija ekipa, obzirom da je prva utakmica ja sam zadovoljan, Zvezda to prolazi bez problema na Marakani.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter