1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDA KAO NA DOMAĆEM TERENU: ‘Delije’ i ‘Fratija’ nose Zvezdu do prve evropske pobede (FOTO)

Objavljeno: 09.07.19 u 10:32

Ambicije se kreiraju na terenu, a na tribinama šampion Srbije imaće podršku „Delija“ i navijača bratskog kluba Spartaka iz Moskve.

Od specijalnog izveštača iz Litvanije – Mirko Marković

Došao je dan za prvi evropski megdan Crvene zvezde u novoj sezoni, koja kreće na mestu uspeha u Marijanpolju. Ponovo kao pre nešto manje od godinu dana na talonu je Suduva koja je kada vratimo film unazad u dvomeču glatko „počišćena“ (5:0). U gostima su dva gola spakovali Nemanja Radonjić i El Fardu Ben, a ako ne bude iznenađenja samo četiri igrača iz sudara sa domaćinom naće se u startnoj postavi.

Šta se još promenilo? Zvezda ima nove adute, a Litvanci legiju stranaca od kojih su čak osmorica sa prostora bivše Jugoslavije. Nadaju se da mogu bar kod kuće da zaustave srpskog šampiona. Mediji su posvećeni više košarci i meču između Žalgirisa i Apolona, koji se igra u obližnjem Kaunasu. Mali prostor posvećen je u dnevnom listu ‘Lijetuvos Ritas’ pod istim imenom kosarkaskog giganta koji ima najavu večerašnjeg megdana. Pohvale na račun crveno-belih izneo je bivši igrač Teleoptika i Borca iz Čačka Jovan Čađenović.

FOTO: HOTSPORT

– Jasno je da Zvezdi pripada uloga favorita i oni su učesnici Lige šampiona sa dosta kvalitetnih igrača. Mi se nalazimo u dobroj formi i pokušaćemo da pružimo dobru partiju – istakao je Čađenović.

Stadion „Arvi arena“ ima kapacitet od oko 6.000 mesta i očekuje se solidna podrška ekipi koja će igrati u komplet beloj opremi, a gosti iz Beograda nastupiće u plavoj opremi. Podrška „Delija“ neće izostati i njih sedamnesetak je juče stiglo iz Beograda i iz Kaunasa će doće na megdan zajedno sa simpatizerima bratskog kluba Spartaka iz Moskve.

Intresantno je da je domaćin angažovao „samo“ tridesetak redara i šezdesetak policajaca, a grupa gostujućih navijača biće odvojena na „istoku“.

Na kraju, što najviše zanima simpatizere Crvene zvezde i dalje je pod velikim upitnikom nastup Milana Pavkova, koji se dva dana bori sa virusom. Ipak, tu je tajni adut Portugalac Tomane, ako bude zatrebalo. Nema dileme, šampion kreće u novi evropski pohod sa oprobanim receptom Vladana Milojevića.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter