0
Fudbal

KAN: Zaha presudio Maliju, Tunis na penale izbacio Ganu (VIDEO)

Objavljeno: 08.07.19 u 23:45

Odigrana su poslednja dva meča osmine finala Kupa afričkih nacija, poznati su svi učesnici četvrtfinala.

Derbi dana odigrale su selekcije Malija i Obale Slonovače. Možemo slobodno reći da je Mali bio daleko bolji rival. Već u 18. minutu Diaibi je imao šansu, ali je šutirao pored gola. Samo tri minuta kasnije Diabi se našao u novoj šasni, a ovoga puta njegov šut je zaustavio golman ‘slonova’ Gubohuo.

Obala Slonovače je prvi put zapretila u 37. minutu kada je Pepe izveo slobodan udarac, a Diara intervenisao. Mali je do vođstva mogao u 42. minutu kada je Đenepo asistirao do Marege, ali je ovaj bio neprecizan.

Drugo poluvreme otvorila je šansa za Kođiju, ali je napadač Aston Vile bio neprecizan. Obala Slonovače je pitanje pobednika rešila u 76. minutu kada je Kođija glavom loptu spustio do Zahe, a ovaj pogodio za konačnih – 1:0.

U drugom meču dana Gana se izvukla u nadoknadi vremena i u 92. minutu je stigla do izjednačenja, ali je kazna za promašaje tokom meča stigla u penal seriji. Tunis je slavio sa 5:4.

‘Crne zvezde’ bile su bolji rival i tokom prvog poluvremena su ozbiljno pretile, ali Kasim i Aju nisu mogli do gola. Tunis je poveo golom Khenisije golom u 73. minutu. Nesuđeno pojačanje Crvene zvezde Vakaso je mogao da donese Gani izjednačenje u 81. minutu, ali je Hasen odbranio,

Gana je do izjednačenja stigla u nadoknadi vremena, Bedui je posle slobodnog udarca zatresao sopstvenu mrežu – 1:1.

Usledili su produžeci u kojim je Gana imala tri odlične šanse. Aju, Kvabena i Jiadom su se baš ispromašivali.

Pobednika je odlučila penal serija u kojoj je Tunis bio srećniji i kocentrisaniji. Tim sa severa Afrike je slavio sa 5:4, golove su postigli Sliti, Kazri, Bron, Meriah i Sasi. Kod Gane jedini neprecizan bio je Ekuban što je ‘crne zvezde’ koštalo ispadanja u osmini finala Kupa afričkih nacija.

Parovi četvrtfinala:

Senegal – Benin
Nigerija – Južna Afrika
Obala Slonovače – Alžir
Tunis – Madagaskar

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter