0
Fudbal

KAN: Bajka se nastavlja! Madagaskar još jednom odoleo favoritu!

Objavljeno: 07.07.19 u 21:00

Još jedan meč Kupa Afrike rešen je posle penala.

Madagaskar i Kongo sastali su se u osmini finala Kupa Afrike, a bolji je bio Madagaskar nakon izvođenja jedanaesteraca.

Kongo je u meč ušao kao favorit za prolaz dalje, ali po nepisanom pravilu, ne pobeđuje se na papiru, već na terenu. Tu je borbenost pokazao Madagaskar koji je dva puta uspeo da dođe do vođstva, a nakon toga i bolje da se snađe sa bele tačke. Madagarskar u četvrtfinalu čeka boljeg iz meča Gane i Tunisa.

Ibrahim Samuel Amada je već u devetom minutu doneo prednost Madagaskaru. Iskoristio je prostor za udarac i raspalio sa ivice šesnaesterca. Stativa je bila naklonjena Amadi i lopta je završila u mreži.

Nije dugo trajala radost domaćeg tima. Već u 21. minutu Ngonda Muzinga je pokazao da ga krasi odlična tehnika, napravio je prostor driblingom, uputio loptu u srce šesnaesterca, a tamo ju je čekao Sedrik Bakambu koji je poravnao rezultat. Muzinga je mogao u 32. minutu još jednom da zada problem Madagaskaru, ali je nakon njegovog udarca odlično reagovao golman Konga Šansel Mbemba.

Madagaskar je imao dve odlične prilike u drugom poluvremenu. Andrija i Džerom Mombris našli su se u prilici u 55. minutu. Prvo je Mombris šutirao nakon solo prodora, odlično je reagovao Lej Matampi, a na odbitak je natrčao Andrija. Iz blizine je šutirao, ali se ‘smotao’ i nespretno je reagovao. Madagaskar je još jednom došao do vođstva.

Faneva Ima Andriatsima je sjajno udario glavom u protivničkom šesnaestercu, a čuvar mreže Konga bio je nemoćan. Izgledalo je da će Madagaskar rešiti meč u regularnom delu, ali to nije bio slučaj. Kongo je iz kornera u 90. minutu preko Mpembe došao do drugog gola, a meč je otišao u produžetke.

U produžetku su obe reprezentacije imale po jednu izglednu priliku, ali su oba puta golmani bili na visini zadatka, te se otišlo u penal lutriju.

Sa bele tačke uspešniji je bio Madagaskar koji je pogodio četiri udarca sa bele tačke. Uspešni su bili Amada, metanir, Fontajn i Mombris. Sa druge strane uspešni su bili Bakambu i Mpoku, Tiserand i Bolasie su bili neprecizni, te je Madagaskar zadovoljniji napustio ‘Aleksandrija Stadion’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter