9
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

HOTSPORT ANALIZA: Šta tačno nedostaje Miloševićevom ’valjku’ i da li je Partizan jači ili slabiji nego lane?

Objavljeno: 07.07.19 u 20:00

Opšti utisak je da u napadu najviše ’škripi’, a da bi ’umivanje’ bilo potrebno i u veznom redu.

(Specijalni izveštač HotSporta na Pohorju – Stefan Smuđa)

Partizan je u Sloveniji odigrao dve od četiri planirane pripremne utakmice, preostale su još dve do početka sezone zakazanog za 20. jul i gostovanja Inđiji u prvom kolu Linglong Superlige Srbije.

Sinoć je Olimpija nadigrana u prvom poluvremenu, ali šanse koje su imali prevashodno Suma i Ožegović nisu bile iskorišćene. Ekipa je u teškom delu priprema, noge su teške i umor je došao do izražaja u drugom delu meča.

Ekipa je pala na fizičkom planu, rezervisti nisu uspeli da održe ritam i ’Zmajevi’ su bili mnogo bolji rival, a razliku je napravio sumnjiv penal u 76. minutu. Poraz ne boli mnogo, ali daje ’putokaze’ šta fali timu Sava Miloševića i na kojim pozicijama i detaljima bi trebalo poraditi.

FOTO: FK Partizan

GOLMANI – KAPITEN, PA SVI OSTALI

Deo tima za koji bi Grobari najmanje trebalo da brinu. Apsolutno neprikosnoven je Vladimir Stojković, novi kapiten i lider tima, naslednik Saše Ilića. Traka ga je ’sačuvala’ u Humskoj i, ako ga povrede zaobiđu, biće velika snaga Partizana.

Čak i kada bude odmarao, za mesto na golu crno-belih je velika konkurencija. Filip Kljajić figurira kao prva zamena, a šansu čeka i u Sloveniji vrlo dobri Nemanja Stevanović. Mladi Aleksandar Popović još je daleko od ’crte’, ali i on pokazuje kvalitet u radu sa trenerom golmana Nemanjom Jovšićem.

ODBRANA – NOVA LICA POJAČALA KONKURENCIJU

Odbrana je popunjena gotovo na svim pozicijama. Papirom iz Malage kompletirana je leva strana, pa će Rajko Brežančić i Zlatan Šehović biti uzdanice po boku, dok će Slobodan Urošević najverovatnije biti ‘višak’ i potražiće novu sredinu. Na suprotnoj strani je bez premca Nemanja Miletić, a konkurencija će mu biti novajlija Periša Pešukić, mada je za sada viđen kao rezervista.

Partizan je napravio značajne promene na štoperskoj poziciji, gde je već otpisan Mark Valijente, a svakog časa se očekuje ozvaničenje transfera Svetozara Markovića u Olimpijakos. Sigurni u borbi za dva mesta u startnih jedanaest su mladi Strahinja Pavlović, novajlije Dominik Dinga i Igor Vujačić, kao i iskusni Bojan Ostojić, koji je ipak produžio ugovor posle puno peripetija.

Ukoliko se nađe idealna ‘četvorka’ i uigra na pravi način, defanziva bi mogla da bude kompaktna i jedan od jačih linija tima.

FOTO: Miroslav Todorović / FK Partizan

VEZNI RED – ČEKAJUĆI SUMU…

U veznom redu takođe još ništa nije iskristalisano. Na poziciji zadnjeg veznog igrača su, za sada, projektovani starteri Aleksandar Šćekić i Saša Zdjelar, s tim što bi vrlo lako moglo da se desi da crnogorski reprezentativac napusti Humsku. U tom slučaju, njihove zamene Milan Smiljanić i mladi Ivan Milosavljević ne bi bile dovoljne i moralo bi da stigne novo pojačanje u tom delu.

Kada je reč o kreaciji, sve oči uprte su u Sejdubu Sumu, koji je u trećoj i poslednjoj sezoni ugovora sa crno-belima i, prema do sada viđenom u Sloveniji, nikada nije bio raspoloženiji i spremniji za fudbal. Ostaje pitanje na koji način će Milošević uspeti da ga iskoristi i upotrebi kao najveće oružje u predstojećoj sezoni.

Njegova zamena je još uvek maloletni Lazar Pavlović, veliki talenat. Na levoj strani stručni štab ima nekoliko opcija. Sinoć je to bio Đorđe Ivanović, a u drugom poluvremenu je ušao Filip Stevanović. Međutim, kada se oporavi od povrede, ‘konce’ bi mogao da im pomrsi Nikola Lakčević, koji se u sjajnom svetlu predstavio u prvoj slovenačkoj proveri protiv Beltinaca (6:0).

Na desnoj strani, ukoliko bude zdrav, neprikosnoven će biti Zoran Tošić, o kome nije potrebno trošiti reči. Ali, čini se da će često šansu dobijati mladi reprezentativac Srbije Aleksandar Lutovac, koji deluje rešen da se u potpunosti nametne ovog leta.

Kada se sve sagleda, ima u veznom redu Partizana kvaliteta. Ukoliko se poklope ‘određene kockice’, a isto tako prođe umor i sve se slegne, utisak je da bi ‘parni valjak’ mogao da bude jači nego lane.

FOTO: Miroslav Todorović / FK Partizan

NAPAD – OVO (NI)JE DOVOLJNO…

U ofanzivnom delu crno-belih su najveća tumbanja. Rikardo Gomeš nikako da bude prodat, a svi vrlo dobro znamo da će se to desiti ovog leta. Kao njegova zamena je doveden Umar Sadik, koji je premalo uz tim da bi mogao da bude procenjen. Protiv Olimpije nije imao prilike da se istakne u igri glavom, dok je na ’zemlji’ bio opasan u par navrata, ali bez adekvatnog učinka.

Za sada prvi napadač je Ognjen Ožegović, ali on ne ostavlja utisak nekoga ko bi mogao da nosi napad crno-belih, pogotovo ne sam u špicu. U meču protiv Olimpije je za 45 minuta na terenu skoro dvocifren broj puta padao na travu, tražio prekršaje i penale gde ih nije bilo, a to je nešto što nervira gledaoce sa strane, ali čak može i da poremeti ritam ekipe.

Fudbal se igra za golove, a udarni deo tima za sada deluje ’premršavo’ za napad na Ligu Evrope. Dakle, definitivno je potrebno pojačanje u tom delu. Da li će to biti Takuma Asano iz Arsenala, Bojan Matić iz Vojvodine o kom se priča ili neko treći, saznaćemo vrlo brzo.

FOTO: Miroslav Todorović / FK Partizan

Da li je Partizan jači ili slabiji nego prošle sezone? Pokazaće vreme. Provere protiv Budućnosti, Zvijezde, Beltinaca, pa i Olimpije, nisu previše merodavne, ali ukazuju na trenutno stanje i pravac kojim bi crno-beli trebalo da krenu.

Ipak, jasno je svima, bez pravih pojačanja u narednih nekoliko dana sve će biti daleko teže…

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

9 Komentara

  1. Dali ima neko da kaze stop :
    Ovo nista ne valja. Partizanu
    fali MNOGO toga u struci.
    ZNACI svi ste amateri ili ste
    PROFITERI.Nista ne valja.

    0
    0
    Odgovori
    • Da Valjce. Treba pravi trener
      nova uprava I ujediniti nase
      navijace. AKO se vodje protive napolje. VIDI SE da
      njih boli uvo za PARTIZAN.

      0
      0
      Odgovori
  2. PARTIZANU SVE NEDOSTAJE.
    PRVO UPRAVU, PA TRENER,
    ZATIM NAVIJACI BEZ
    FRAKCIJE. SAVO NEMAS
    NIKAKVU IGRU. ZAR NE VIDIS
    DA DRUGOLIGASI TAKO
    IGRAJU, AKO NE I BOLJE.
    SAVO DOSTA MAGLE. DA
    TREBA D A TRI DOBRA
    IGRACA, ALI TREBA NAM
    I TRENER. OVO JE SLABO !!
    NE TRAZI RAZNE IZGOVORE.
    NEMAMO IGRU. NEMAMO !!

    0
    0
    Odgovori
  3. SAVO OVO NISTA NE VALJA.
    MNOGO SMO SLABI. IGRA
    NIKAKVA. IGRAJU KO DA SE
    SKUPILI SA ULICE. STA VI
    TRENIRATE. SAVO ILI DO
    TEBE JE. TI NISI ZA TO MESTO. PAZI, VREME CE
    POKAZATI DA SEJES MAGLU.
    ZAPAMTI , NEMAS IGRU !!!!

    0
    0
    Odgovori
  4. „Prijemno odeljenje Jude Srb.“ , tj.s’potvrdom o sm**rti, ulazi se ‘preko reda’, a posto oni IMAJU „POTVRDU O..“ iz APEERA, ULAZE..?!

    0
    0
    Odgovori
  5. Dosta sa laznom slikom o ‘posrtanju’ najuspesnijeg FK SRBIJE IKADA, PRAVA ISTINA JE SLEDECA, tj. UKRATKKKO=SAPLITANJE JUDE SRB. JE JEDINI RAZLOG !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter