0
Fudbal

KAN: Kakav meč, Maroko imao igrača više, promašio penal, na kraju Benin u četvrtfinalu! (VIDEO)

Objavljeno: 05.07.19 u 20:55

Prvi meč Kupa Afričkih nacija u osmini finala Kupa nacija Afrike odigrali su Maroko i Benin.

Kažu da dobre stvari vredi čekati, e upravo takav je slučaj bio sa završnicom prvog meča na Kupu nacija Afrike u današnjem programu. Iako u prvom poluvremenu nismo videli ništa, na kraju je u završnici za infakrt srećniji bio autsajder! Benin je stadion ‘Al Salami’ u Kairu napustio sa osmehom.  

Maroko je ušao u meč kao veliki favorit. Taj epitet nisu uopšte opravdali. Važnost meča donela je prvo poluvreme bez mnogo akcije. Nijedna ekipa nije ozbiljnije ugrozila drugu, te smo na pauzu otišli bukvalno bez ijedne ozbiljne šanse.

Igrao se 53. minut, kada je Jounes Belhanda došao u ozbiljnu priliku, ali je izostala realizacija i lopta je završila iznad prečke. U istom minutu Benin je kaznio promašaj u prethodnom napadu. Moise Aileu je ispratio centaršut i snažnim udarcem plasirao loptu u desni gornji ugao. Sedam minuta kasnije Sofian Bufal je pokušao da poravna rezultat, ali je njegov udarac otišao malo iznad prečke.

Narednu priliku čekali smo do 76. minuta kada je Jusef En Nesiri primio loptu u šesnaestercu, adekvatno je reagovao i šutirao nisko po sredini gola. Stefane Sesenjon nepsretno reagovao u šesnaestercu. Oborio je protivničkog fudbalera. Maroko je imao penal, a izvođač je bio Hakim – pritisak ga je sustigao. Usledio je loš udarac i pogodio je stativu 

Nakon sedam minuta produžetka Kalid Adenjoj je dobio drugi žuti karton nakon rasprave sa sudijom. Benin se u nastavku meča koncentrisao na odbranu svog gola, dok Maroko nije uspeo da stvori nijednu konkretnu priliku u nastavku iako je imao igrača više.

Sa bele tačke uspešniji su bili fudbaleri Benina. Uspešni su bili Verdon, Đigla, Tiđani i Mama. Dok je u Maroku Idrisi pogodio sa bele tačke, a Boufal i En Nesiri bili su neprecizni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter