0
Domaći fudbal

DVA LICA UTAKMICE: Prvo poluvreme Domžalama, drugo Voždovcu!

Objavljeno: 05.07.19 u 21:56

U pretposlednjoj proveri na letnjim pripremama u Sloveniji Zmajevi su odmerili snage sa ekipom Domžala.

U atraktivnoj utakmici, u kojoj je svakoj ekipi pripalo po poluvreme, domaća ekipa je odnela pobedu. Strelac jedinog gola na meču bio je Kolobarić u 30. minutu.

Već na samom početku utakmice videlo se da će utakmica imati visok tempo. Tako je već u 7. minutu utakmice igrač Domžala uputio nezgodan udarac sa oko 25 metara, ali golman Trkulja najavio je odbranom sjajnu partiju.

Pritisak domaće ekipe nije popuštao, te je u 22. minutu razvila akciju čiji je epilog bio susret napadača i golmana Trkulje “oči u oči”, ali se golman Zmajeva još jednom istakao sjajnom reakcijom i sprečio Domžale da dođu u prednost. Nažalost, to nije mogao da uradi osam minuta kasnije. Kolobarić se izborio za priliku da uputi udarac i zatrese mrežu Voždovca. Iz prvog poluvremena vredna je pomena i prilika koju je imao Karišić u 35. minutu, kada je napravljen prekršaj nad Stoisavljevićem na ivici šesnaesterca. Karišić je sjajno izveo slobodan udarac, međutim lopta je otišla tik pored desne stative.

Drugo poluvreme donosi još jednu priliku da se golman Zmajeva istakne. Nakon kornera za Domžale u 57. minutu, na odbijenu loptu natrčava Ilić i upućuje jako nezgodan udarac ka golu Voždovca, ali Trkulja je još jednom sjajno reagovao i odbranio udarac. Od tog momenta igrači Voždovca diktiraju tempo igre, i nižu prilike. Prvo je Jevtić sjajno probio odbranu Domžala po desnoj strani, uputio centaršut, loptu je glavom zahvatio Stoisavljević, nažalost ne dovoljno precizno da postigne pogodak.  Nakon toga i sam Jevtić dolazi u priliku da postigne pogodak nakon sjajnog kombinovanja sa Purtićem, ali nažalost njegov šut odlazi preko prečke gola Domžala.

U 78. minutu videli smo novu priliku kada se mladi Živojinović sjajno namestio i uputio udarac sa udaljenosti od oko 30 metara. Činilo se da lopta ima savršenu putanju, no ona je prošla tik pored desne stative. U 80. minutu igrač domaće ekipe izašao je sam pred golmana Ilića i imao izglednu priliku da povisi prednost svoje ekipe, ali golman Ilić izlazi kao pobednik iz ovog duela. Finiš meča donosi velika uzbuđenja. Prvo je u 83. minutu iskusni Jevtić maestralno proigrao “štiklom” mladog Cvetićanina koji je imao situaciju 1 na 1 sa golmanom, ali i protivničkog igrača na leđima.

Uspeo je da uputi udarac koji je otišao iznad prečke gola domaćina. Samo tri minuta kasnije, još jednom kombinacija Jevtić-Cvetićanin donosi sjajnu priliku za Voždovac, ali mladi Cvetićanin nije uspeo da savlada protivničkog golmana iz izgledne prilike. Nedugo zatim, sudija je odsvirao kraj ovog meča.

Za Voždovac igrali:

Trkulja (od 60. Ilić), Jakovljević, Daničić, Mikić, Đorđević, Purtić, Nišić, Karišić (od 65. Olujić), Živojinović, Jevtić, Stoisavljević (od 65. Cvetićanin)

Zmajeve sutra (Subota, 06.07, 19 časova) očekuje i poslednja provera pred povratak u Beograd

FOTO: FK Voždovac

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter