1
Fudbal

TUMBAKOVIĆ I ZVANIČNO: Selektor govorio o ‘otpisanima’ i otkrio veruje li u plasman Srbije na EP! (VIDEO)

Objavljeno: 02.07.19 u 14:43

Čini se kao večnost, ali nakon Mladena Krstajića Srbija je dobila novog selektora.

Ljubiša Tumbaković je novi selektor Srbije, a danas se zvanično obratio medijima.

– Godinama sam se pripremao za ovakvu konferenciju. Izgleda da sam morao dugo da čekam na to. Jako sam srećan i zadovoljan. Privilegija je i čast biti selektor svoje države. Imao sam puno izazova u karijeri, koje sam rešavao, ali je ovo moj najveći profesionalni izazov. Uložiću puno truda da bih ostvario cilj i plasirao se sa Srbijom na EP. Nadam se da ćemo uz podršku i maksimalno angažovanje stvoriti atmosferu koja će doneti rezultat – počeo je Tumbaković, a potom je govorio o igračkom pulu reprezentacije.

– Imam svoje principe u radu i nikada se nisam odricao najboljih igrača, već ih na svoj način dovedem u situaciju da možemo da ih koristimo. Nikome vrata nisu zatvorena. Napravio sam neki program, aktivnosti, sigurno da ćemo pričati o svima.

Tumbaković je otkrio da će pokušati da vrati ‘otpisane’ igrače poput Matije Nastasića i Luke Milivojevića.

– Nisu samo njih dvojica u priči već više igrača. Od standardnih do onih sa manjom minutažom. Ni Luka, ni Matija, niko neće biti zakinut. Oni su naše bogatstvo i mi smo tu zbog njih – rekao je Tumbaković.

Tumbaković veruje da Srbija ima šanse da se plasira na završnu smotru evropskog fudbala. ‘Vatreno krštenje’ Imaće protiv Portugalije 7. septembra.

– Dok se igra postoje šanse za Evropsko prvenstvo,zavisi i od protivnika kako će igrati ali potrudićemo se da u prvoj utakmici ostvarimo nešto što nama odgovara, zaključak je Tumbakovića.

Tumbaković je sa FSS potpisao ugovor do 2021. godine.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ćutimo a? 😂

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter