1
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

ČUKA OSTALA BEZ NAJBOLJEG NAPADAČA: Mudrinski ima novi klub, blizu odlaska je i Bogosavac!

Objavljeno: 02.07.19 u 17:42

Iskusni napadač napušta Banovo Brdo i seli se u Poljsku gde će nastupati naredne četiri godine.

Ognjen Mudrinski je potpisao ugovor sa poljskom Jagelonijom na četiri godine. Najbolji strelac Čukaričkog prošle sezone pojačao je petoplasirani tim poljskog prvenstva, dok Brđanima sleduje obeštećenje u iznosu od 600.000 evra, a ugovoreni su i procenti od naredne prodaje. Prema pisanju poljski medija, radi se o najvećem transferu u istoriji ovog poljskog kluba. Kako je istakao tehnički direktor kluba Vladimir Matijašević, ovo bi trebalo da bude samo prvi u nizu obavljenih transfera ovog leta.

– Uspešno smo završili transfer u iznosu od 600.000 evra, uz procente koji nam pripadaju od naredne prodaje, za prelazak Mudrinskog u Jageloniju. On je odličan momak i sjajan fudbaler, drago mi je da je sve uspešno završeno, Čukarički mu želi svu sreću u nastavku karijere. To je prvi posao ovog leta, a očekujem još najmanje dva. Tu pre svega mislim na odlaske Samuela Ovusua i Miroslava Bogosavca, za koje vlada najveće interesovanje. Ovusu je još uvek na Afričkom Kupu nacija, te ćemo sačekati da završi sa nastupom za reprezentaciju Gane, iako već imamo ponuda. Blizu smo i realizacije transfera Bogosavca – potvrdio je Matijašević.

Mudrinski je bio jedan od najbitnijih igrača kluba sa Banovog brda, te se nameće logično pitanje ko će ga zameniti u narednoj sezoni.

– Sve radimo planski, više puta smo ranije ponavljali da imamo adekvatne zamene i da ćemo reagovati kad za tim bude bilo potrebe. Zamena za Mudrinskog je Tedić, koji je prošle sezone nagovestio veliki potencijal, na toj poziciji uspešno može da igra i Šarić. Razgovaraćemo i sa šefom struke Veselinovićem, pa ćemo odlučiti da li nam je potreban iskusniji napadač – rekao je Matijašević.

Ognjen Mudrinski je otputovao u Poljsku u ponedeljak, a u utorak je završio lekarske preglede, te je odmah potpisao četvorogodišnji ugovor sa Jagelonijom.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter