0
Domaći fudbal

NEJC PEČNIK: Voždovac je sjajno organizovan klub, kvalitet fudbala u Srbiji raste iz dana u dan!

Objavljeno: 01.07.19 u 19:19

Nejca Pečnika fudbalska publika u Srbiji pamti kao nekadašnjeg igrača Crvene Zvezde i reprezentativca Slovenije, koji je u beogradski klub došao iz Engleske, iz Šefild Venzdeja.

Danas, Pečnik živi miran život u svom rodnom gradu, Dravogradu i nastupa za lokalni tim koji se takmiči u drugoj ligi Slovenije. Takođe, kao najiskusniji, obavlja i više funkcija u klubu, brine se da sve funkcioniše besprekorno, a da je sve baš tako, uverila se i ekspedicija FK Voždovac, koju je Pečnik ugostio na stadionu svog matičnog kluba.

Zbog sjajnih odnosa sa stručnim štabom Zmajeva, Pečnik je posetio ekspediciju FK Voždovac u Velenju, gde se nalaze na letnjim pripremama i tom prilikom uputio poziv klubu da budu gosti i odigraju trening-utakmicu protiv ekipe Dravograda.

Zanimalo nas je gde je danas i šta radi Nejc Pečnik.

– Vratio sam se u mesto u kojem sa odrastao i provodim vreme sa porodicom. Završio sam sa profesionalnim fudbalom i svoju energiju sada usmerevam na to da pomognem Dravogradu u takmičenju u drugoj ligi Slovenije. Takođe, plan je da omladince uvedemo u prvu ligu, to je cilj za sledeću sezonu. Želimo da uspostavimo razvojni put za mlade igrače i da ih formiramo najbolje što možemo. Kao što vidite, imamo sjajne uslove, i zaista uživam u vremenu koje provodim na ovom stadionu.

Sa obzirom na to da ima iskustvo igranja u Srbiji, da zna dosta o Voždovcu, delegaciji kluba je otkrio šta misli o timu sa Dušanovca. 

– Voždovac je zaista unikatan primer u regionu i to je jedan inovativan koncept fudbalskog kluba. Stadion na vrhu tržnog centra je fenomenalno zamišljen. Još kada sam igrao u Srbiji znao sam da je to jako organizovan klub, a i u razgovoru sa drugim ljudima naravno čujem sve najlepše i nadam se će ubuduće klub ići uzlaznom putanjom. Poznavajući ljude koji su trenutno u stručnom štabu Voždovca i njihovu predanost poslu, siguran sam da rezultat neće izostati.

Za kraj, napominje takođe da prati aktivno dešavanja i u srpskom fudbalu.

– Upućen sam u sve što se dešava u Srbiji, aktivno pratim, naravno najviše zbog Crvene Zvezde. Drago mi je što se kvalitet fudbala u Srbiji podiže iz dana u dan i što imate učesnike u evropskim takmičenjima, nadam se da će to ostati praksa i da će se dobri rezultati nastaviti i u budućnosti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter