0
Fudbal

KAN: Slonovi zgazili Namibiju, Maroko zakucao Južnu Afriku na trećoj poziciji!

Objavljeno: 01.07.19 u 20:24

U popodnevnom terminu odigrani su mečevi trećeg kola grupe D Kupa Nacija Afrike.

Goleadu su nam priredili fudbaleri Obale Slonovače koji su opravdali ulogu apsolutnog favorita i sa druge pozicije nastavljaju u plej-ofu. Maroko je trećom pobedom potvrdio ulogu favorita i jednog od kandidata za osvajanje pehara, dok je Južna Afrika primorana da se zadovolji trećom pozicijom na tabeli.

Namibija – Obala Slonovače 1:4

Bilo je jasno da Obala Slonovače neće imati težak posao protiv reprezentacije Namibije koja je zabeležila i treći poraz na Kupu afričkih nacija.

Iako je na početku meča dva puta ozbiljno zapretila Namibija to se na kraju nije odrazilo na rezultat. Već u 20. minutu Petrus Šitembi je poslao odličan centaršut u srce šesnaesterca, Peter Šaluile je sačekao loptu i glavom raspalio, ali nedovoljno precizno. Isti igrač je pet minuta kasnije pronašao prostora da oproba udarac, ali je zahvaljujući odličnoj reakciji odbrane mreža Obale Slonovače ostala netaknuta. Mak Gradel je odličnon ispratio centašut Franka Kesija za 0:1. Do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, a na ozbiljniju priliku čekali smo do 58. minuta kada je Serej Die primio upotrebljivu loptu, pokušao sa distance a Lojd Kazapua ostao je nemoćan pošto je lopta promenila smer. Na semaforu 0:2. Uzvratila je Namibija u 71. minutu preko Joslina Kamatuka koji je nakon odlične solo akcije došao do prilike za udarac, a Silvain Gbohouo je mogao samo da isprati loptu. Vilfred Zaha je pokušao u 84. minutu i dodatno je uvećao prednost Slonova na 1:3, a Maksvel Kornet u 89 postavlja konačnih 1:4.

Južna Afrika – Maroko 0:1

Južna Afrika je imala težak zadatak da se ‘vadi’ protiv favorita, ali im to nije pošlo za rukom, te će u nastavak takmičenja sa treće pozicije, a za poredak najboljih trećeplasiranih timova uhvatili su poslednji voz. Jedina prilika u prvom poluvremenu bila je za Maroko kada je Junes Belhanda imao priliku da u 19. minutu puca sa ivice šesnaesterca, a lopta je završila nekoliko centimetara iznad gola. U drugom poluvremenu napadao je stihijski Maroko, ali su tek u 90. minutu uspeli da ‘razbiju’ bedem odbrane Južne Afrike. Mubarak Bousofa je bio na pravom mestu i došao je do odbitka za 0:1.

GRUPA D

Južna Afrika – Maroko 0:1 (0:0)
(Bousofa 90)

Namibija – Obala Slonovače 1:4 (0:1)
(Kamatuka 71 – Gradek 39, Die 58, Zaha 84, Kornet 89)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter