Počele su kvalfikacije za Ligu Evrope, a danas je jedna vest posebno obradovala navijače Partizana, evo o čemu se radi.

Crno-beli takmičenje u Ligi Evrope počinju od 2. kola kvalfikacija, a protivnik će im biti bolji iz dvoboja škotskog Kilmarnoka i velškog Komahsa. Ako prođe dalje Partizan bi bio povlšaćen i u trećem kolu kvalfikacija, ali ne samo tu, već i na poslednjem stepeniku ka Ligi Evrope, tačnije plej-ofu.


Sa koeficijentom 18.000 Partizan je bio prvi iznad crte za plej-of i bio bi povlašćen. Ipak, postojala je opasnost da Trabzon bude izbačen iz Evrope od strane UEFA, a kako bi umesto njega ušao Fenerbahče, to bi značilo da Partizan pada među nepovlašćene timove.

To se sada ne može dogoditi. Naime, UEFA je danas izbacila Milan (tačnije ‘rosoneri’ su se pod pretnjom susepnzije sami povukli) iz Lige Evrope što odgovara Partizanu. Osvajač Kupa Srbije je sada dva mesta iznad crte, jer će ‘rosonere’ zameniti Torino koji ima daleko slabiji koeficijent od tima sa ‘San Sira’.

‘Bikovi’ će tako u kvalifikacije kao nepovlašćeni, dok će Roma iz povlaćenog dela žreba u plej-ofu otići direktno u Ligu Evrope umesto Milana.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.