0
Fudbal

FOTO: uefa.com

EP ZA MLADE: Rumuni se raspali u nadoknadi, Valdšmit i Amiri odveli Nemačku u finale!

Objavljeno: 27.06.19 u 20:08

Prvi finalista Evropskog šampionata za mlade u Italiji i San Marinu je Nemačka, koja je u polufinalu bila bolja od Rumunije rezultatom 4:2 (1:2).

Srbija je dobila šest golova od mlade selekcije Nemačke, koja će se u velikom finalu u nedelju boriti za titulu šampiona Evrope. Na listi timova koji su videli snagu Nemaca našla se i Rumunija, koja je pobrala mnoge simpatije svojim nastupima u Italiji i San Marinu.

Nemačka je danas povela golom Amirija u 21. minutu, ali su naši susedi odgovorili fantastično, te su najpre u 27. minutu izjednačili sa penala golom Georgija Puškaša, a isti igrač je minut pre kraja prvog poluvremena doneo potpuni preokret Rumuniji.

Ove dve ekipe igraju vrlo slično, i bez obzira da li vode ili gube, igraju napadački. Danas je za nijansu preovladala nemačka ofanziva, koja je donela izjednačenje već u 51. minutu. Ovog puta dosuđen je jedanaesterac za Nemce, a u gol ga je pretvorio Luka Valdšmit.

Usledilo je pola sata borbe u kojoj su obe selekcije igrale oprezno, ali i imale šanse za vođstvo. Na jednoj strani promašivao je Valdšmit, a na drugoj Hadži, sve dok u 90. minutu nije pala odluka.

Napadač Nemaca Luka Valdšmit postigao je svoj drugi gol na meču na asistenciju Amirija. Dva minuta nakon toga je nervozni Paskanu dobio direktan crveni karton, a onda je upravo Amiri u četvrtom minutu nadoknade zadao konačan udarac Rumunima za konačnih 4:2. 

U drugom polufinalu će se za veliko finale boriti mlade selekcije Španije i Francuske.

EP za mlade, polufinale:

Nemačka – Rumunija 4:2 (1:2)
(Amiri 21, 90+4 Valdšmit 51, 90 – Puškaš p. 27, 44)

21.00 Španija – Francuska

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter