0
Fudbal

KAN: Mo je doktor fudbala, ‘faraoni’ gaze sve pred sobom, Nigerija sigurna (VIDEO)

Objavljeno: 26.06.19 u 23:50

Mečevima 2. kola grupne faze na Kupu afričkih nacija nastavljeno je takmičenje, a favoriti nisu razočarali.

Nigerija je uz malo muke izašla na kraj sa Gvinejom 1:0, dok je Egipat ponovo demonstirao silu, Demokratska republika Kongo je veliko razočarenje.

EGIPAT – KONGO 2:0 (2:0)

Domaćin je i favorit za osvajanje trofeja. ‘Faraoni’ su se usamili na prvom mestu ‘A’ grupe pobedom nad Kongom 2:0. Predvođeni Salahom Egipćani su nepobedivi. Napadač Liverpula zapretio je već u 5. minutu, ali je bio neprecizan. Kongo je uzvratio preko Tiseranda, ali je lopta završila preko gola.

U 22. minutu Egipat i navijači su tražili penal, Salah je oboren, ali je sudija Gomeš iz Južne Afrike samo odmahnuo rukom. Tri minuta kasnije Egipat je poveo, posle kornera u kaznenom prostoru Konga najbolje se snašao Elmohamadi i pogodio za – 1:0. DR Kongo je nokautiran u 43. minutu kada je Trezige sjajno uposlio Salaha, ovaj pobegao i pogodio za – 2:0.

Posle ovog gola Egipat je smirio utakmicu, videli smo po još jednu šansu sa obe strane, ali su Bilongi sa jedne i Hasan sa druge strane bili neprecizni.

UGANDA – ZIMBABVE 1:1 (1:1)

Uganda je u prvom kolu šokirala DR Kongo i pobedila ga je sa 2:0. Danas je trebalo da ima nešto lakši posao protiv Zimbabvea, ali se saplela. Uganda je povela golom Okvija u 12. minutu, prvo je jedan od njegovih saigrača šutirao, golman Zimbabvea Čigova odbio loptu i spasa više nije bilo.

Zimbabve je do izjednačenja stigao u 40. minutu kada je Karuru ubacio loptu u peterac, a Biliat pogodio 1:1. Zimbabve je do kraja meča bio bolji tim, ali nije mogao do velike pobede.

U A grupi plasman u osminu finala izborio je Egipat, dok će se Uganda i Zimbabve boriti za plej-of.

NIGERIJA – GVINEJA 1:0 (0:0)

Da ‘super orlovi’ mogu da zaborave današnji dan to bi sigurno uradili. Muku je mučila Nigerija da da gol Gvineji, ali je na kraju uspela. Zeleni su zapretili u 32. minutu, ali je Igalo bio neprecizan. Samo pet minuta kasnije je šansu imao Ivobi, ali je golman Gvinje Kone bio na mestu.

Na početku drugog dela igre Nigerija je imala još dve šanse, prvo je Ivobi šutirao u Konea, a nešto kasnije iz slobodnog udarca Etebo pucao, a Kone odbranio. Spasa za Gvineju nije bilo u 73. minutu kada je Simon izveo korner na prvu stativu, a Omeruo pogodio glavom za – 1:0.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter