0
Fudbal

AZIJSKA LŠ: Kašima i Gvangžu Evergrande prvi četvrtfinalisti

Objavljeno: 25.06.19 u 17:30

U prve dve utakmice revanša osmine finala azijske Lige šampiona gledali smo japanski i kineski derbi.

U japanskom okršaju među osam najboljih je prošla Kašima, koja je u Hirošimu došla sa golom prednosti, i danas je povela preko Doija u 33. minutu.

Domaćin je preokrenuo rezultat u drugom poluvremenu i autogolom Inukaoa u 66. minutu i golom Sasakija šest minuta kasnije došao na samo gol od plasmana u četvrtfinale.

Međutim, ponovo je Doi bio spasilac Kašime golom u 89. minutu, tako da je pogodak Patrika u šestom minutu nadoknade iz penala bio samo utešan za Hirošimu koja se od daljeg takmičenja oprostila ‘Pirovom’ pobedom.

U kineskom derbiju je bilo još neizvesnije. Gvangžu Evergrande je došao sa vođstvom od 1:2 u prvoj utakmici i takođe je poveo u 13. minutu golom Paulinja.

Šandong je uspeo da preokrene preko Haibina i Felainija u 63. i 70. minutu, pa se ušlo u produžetke. U dodatnih 30 minuta ne važi gol u gostima, a bilo ih je. Najpre je Đunšuai doneo vođstvo Šandongu, ali je Paulinjo u 103. minutu postavio rezultat koji je odveo meč u penale.

Tako smo gledali šest serija, a uspešniji i srećniji su bili gosti koji su se rezultatom 6:5 u penal-ruletu plasirali u četvrtfinale Lige šampiona Azije.

Azijska Liga šampiona, osmina finala:

Istok:

Hirošima – Kašima 3:2 (0:1) – prvi meč 0:1
(Inukao a.g. 66, Sasaki 72, Patrik p. 90+6 – Doi 33, 89)

Šandong Luneng – Gvangžu Evergrande 3:2 (2:1 posle 90 minuta, penalima 5:6) – prvi meč 1:2
(Haibin 63, Felaini 70, Đunšuai 93 – Paulinjo 13, 103)

Urava – Ulsan – prvi meč 1:2
Šangaj SIPG – Đeonbuk – prvi meč 1:1

Zapad (utakmice osmine finala će se igrati u avgustu):

Al Nasr – Al Vahda
Al Itihad – Zob Ahan
Al Duhail – Al Sad
Al Ahli – Al Hilal

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter