0
Domaći fudbal

KAN: Maroko se mučio, ali uz sreću slavio! U ostalim mečevima favoriti sigurni

Objavljeno: 24.06.19 u 09:09

U sinoćnjim mečevima Kupa nacija Afrike nije bilo iznenađenja. Svi favoriti opravdali su očekivanja i upisali su prve pobede u KAN.
Maroko se mučio protiv Namibije, ali na kraju uz dozu sreće uspeli su da slave. Dok su u ostalim mečevima favoriti sigurno odigrali i upisali su očekivanu pobedu. 

Maroko – Namibija 1:0

Maroko je takmičenje na Kupu nacija počeo minimalnom pobedom. Nisu Marokanci opravdali ulogu favorita u meču grupe D. Na kraju su ipak slavili. Nabil Dirar je imao priliku u 11. minutu, a njegov udarac zaustavio je čuvar mreže Namibije. Do kraja poluvremena Maroko nije ozbiljnije ugrozio gol autsajdera. Sofian Bufal je imao stopostotnu priliku u 61. minutu raspalio je sa ivice šesnaesterca a Lojd Kazapua je poleteo ka toj lopti i zaustavio opasnost. Jedanaest minuta kasnije i Hakim Zajeh je promešao odbranu i raspalio ka golu Namibije, a Kazapua još jednom odlično reaguje. Treba istaći da gosti nisu imali šut u okvir gola Maroka, dok su domaći uputili pet, ipak, kada je izgledalo da će autsajder doći do zlata vrednog boda Itamunua Keimuine je poslao loptu u svoju mrežu.

Senegal – Tanzanija 2:0

Senegal je u meč ušao kao apsolutni favorit i tokom meča to breme su i opravdali. Balde Keita je primio loptu u šesnaestercu. Odlično je reagovao i poslao loptu uz levu stativu. Tanzanija je neko vreme odolevala blickrigu Senegalaca koji su napadali i nakon postizanja gola. Upornost im se isplatila u 64. minutu kada je Krepin Diata došao do lopte na ivicu šesnaesterca. Raspalio je bez oklevanja i perfektan udarac je završio iza leđa golmana gostiju.

Alžir – Kenija 2:0

Alžir je već u 2. minutu mogao do vođstva, Bagdad Boneđa je imao stopostotnu šansu unutar peterca, njegov udarac završio je kraj stative. U 25. minutu ponovo je napao domaći tim preko Juseca Belalija. Ovog puta je golman Kenije Patrik Musotci Matasi bio na visini zadatka. Denis Odiambo je srušio protivničkog fudbalera u šesnaestercu. Boneđah je izveo udarac sa bele tačke i doneo prednost Alžiru. Taman kada je izgledalo da će se poluvreme završiti minimalcem Ismael Brancer je poslao odličan pas ka Rijadu Marezu, njegov udarac bio je precizan, a Matasi nije mogao da reaguje. Alžirci su do kraja meča kontrolisali igru. Oborili su tempo, te do kraja nije bilo ozbiljnijih prilika. Na kraju 2:0 za Alžir.

Grupa D

Maroko Namibija 1:0 (0:0)
(Keimuine ag 89)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa C

Senegal – Tanzanija 2:0 (1:0)
(Keita 28, Diata 64)

Alžir – Kenija 2:0 (2:0)
(Boneđah 34 pen, Marez 43)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter