0
Fudbal

FOTO: uefa.com

EP ZA MLADE: Dobili smo rasplet u grupi C i sve parove polufinala!

Objavljeno: 24.06.19 u 22:55

Grupa C daće dva učesnika polufinala Evropskog prvenstva za mlade u Italiji i San Marinu. To će biti Rumunija i Francuska, koje su u međusobnom duelu odlučile o takvom raspletu.

I pre trećeg kola se znalo da je jedini važan meč između Francuske i Rumunije i da će oni u direktnom okršaju odlučiti o prvom mestu. Podela bodova odgovarala je Rumunima, za prvo mesto, ali je i Francuzima garantovao plasman u polufinale, jer bi tako bili najbolji drugoplasirani tim sa sedam osvojenih bodova.

I tokom celog meča su Rumuni išli upravo na tu opciju, bez želje da ozbiljnije napadnu ‘galske petlove’. Francuzi, sa druge strane, su tokom većeg dela meča imali inicijativu i daleko više šansi, ali nisu uspevali da dođu do mreže rivala.

Nisu ni preterano srljali, jer bi primljenim golom i porazom ostali bez polufinala, tako da je na kraju završeno sa miroljubivih 0:0.

Rumunija je tako zakazala duel sa Nemačkom, dok će se Francuska za finale boriti protiv mlade selekcije Španije.

U drugoj utakmici večeri, koji nije imao preterani rezultatski značaj, reprezentacije Hrvatske i Engleske su se raspucale i remizirale rezultatom 3:3.

‘Gordi albion’ je tri puta vodio, a ‘vatreni’ isto toliko puta uzvraćali udarac i na kraju ipak došli do boda na ovom prvenstvu. Golove za Englesku postizali su Nelson u 11. minutu iz penala, Medison u 48. i Keni u 70. minutu, dok je za Hrvatsku Brekalo bio strelac u 39. i 76. minutu, dok je u 62. mrežu Engleza tresao Vlašić.

EP za mlade, 3. kolo:

Grupa C

Francuska – Rumunija 0:0

Hrvatska – Engleska 3:3 (1:1)
(Brekalo 39, 76, Vlašić 62 – Nelson p. 11, Medison 48,  Keni 70)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter